Már nem csak a magyar mozikban hódíthat A Viszkis

A Viszkis (Szalay Bence)
Vágólapra másolva!
A Viszkis rabló néven elhíresült Ambrus Attila történetét feldolgozó filmet a Taylor Projects forgalmazza országszerte a romániai filmszínházakban - derül ki a film hivatalos Facebook-oldaláról.
Vágólapra másolva!

A film emellett a Székely Szeretetszolgálat, Studio Nova és a Taylor Project által közösen létrehozott kezdeményezés, A Vándormozi keretében olyan erdélyi településekre is eljuthat, ahol nincs filmszínház.

A Vándormozi közleménye szerint a Kincsem című film iránti érdeklődés bizonyította, hogy a magyar filmekre és a megtekintésükkel járó közösségi élményre a kistelepüléseken is igény van. Ambrus Attila a tervek szerint több vetítésen is jelen lesz.

A Viszkis-t november 23-án mutatták be Magyarországon, ahol az első hétvégén több mint 65 ezer nézőt vonzott. A filmet 2018 januárjáig már mintegy 300 ezer néző látta. A filmben Ambrus Attila szerepében Szalay Bencét láthatják a nézők, szerelmét Móga Piroska, a nyomozót Schneider Zoltán alakítja.

A Viszkis (Szalay Bence) Forrás: Intercom/Szabó Adrien

Antal Nimród a film magyarországi bemutatója előtt az MTI-nek elmondta: az 1993 és 1999 között csaknem harminc fegyveres rablást elkövető, Viszkis néven elhíresült Ambrus Attilával a forgatás előtt két évvel találkozott először egy budapesti vásáron, ahol a börtönből tíz év után 2012-ben szabadult férfi a kerámiáit árulta.

Ambrus Attila később részletesen beavatta a rendezőt az életébe, mesélt gyermekkoráról, a javítóintézetben és a román hadseregben sorkatonaként eltöltött időszakról, Magyarországra szökéséről, és arról, miként sodródott a bűnözés felé. Ebből az anyagból született meg a film forgatókönyve, amelyet Ambrus Attila is olvasott. Az egykori bűnöző egy villanásra a filmben is látható.