Zene a fülnek: Tom Hardy akár a brit hip-hop fenegyereke is lehetett volna

Vágólapra másolva!
Tom Hardy nem csak kiváló színész, de úgy tűnik remek szövegláda is. 1999-ben Tommy No 1 művésznéven vette fel a Falling On Your Arse (Seggre esel) című albumot. Kemény szövegek és húzós tempó a Mad Max: A harag útja sztárjától.
Vágólapra másolva!

Az albumot Hardy rapper társa, Eddie Too Tall osztotta meg a nagyvilággal a BandCamp.com-on. Persze eddig is ismert volt, hogy a színésztől nem áll távol a szövegelés, egy videón a kisfiával közös performanszban még beatboxolt is:

A Falling On Your Arse ennél komolyabb teljesítmény, még akkor is, ha két huszonéves srác egy hálószobában vette fel a 18 számot, és néhol érezni, hogy Hardy a kemény szövegelés közben valóban "seggre esik".

A televíziós íróként és rendezőként tevékenykedő, BAFTA-díjas Ed Tracy, azaz Eddie Too Tall azzal osztotta meg az albumot, hogy a mai napig nem sikerült készre keverni, persze azért így is ütős.

A filmes utalások sem hiányoznak, sőt. A kettes tracken például Morricone Volt egyszer egy vadnyugat témái köszönnek vissza, a Wiser című szám Nino Rota a Keresztapá-hoz írt muzsikájára épít, de felcsendülnek Bernard Hermann (Taxisofőr) és John Barry (Csak kétszer élsz) témái is.