Casey Affleck visszamondta az Oscar-gálát

Casey Affleck a 2017-es Oscar-gálán
Vágólapra másolva!
Casey Affleck minden különösebb indoklás nélkül visszamondta az idei Oscar-gála szervezőinél a részvételét. A díjátadók régi hagyománya, hogy a legjobb színésznőnek járó elismerést az előző évi legjobb színész adja át. A régi város című filmben nyújtott alakításáért tavaly Oscar-nyertes Affleck valószínűleg azért döntött a hagyomány megtörése mellett, mert többen kifogásolták, hogy egy olyan férfi adja át a színésznőnek járó díjat, aki érintett az egyre jobban duzzadó hollywoodi szexbotrányokban.
Vágólapra másolva!

Afflecket korábban négy nő vádolta meg azzal, hogy a 2000-es évek elején zaklatta, illetve megerőszakolta őket. Erről egy dokumentumfilmben be is számoltak, de a produkciót végül a színész ellen két éve indult rendőrségi vizsgálat érdekeire hivatkozva jegelték. A vizsgálat nyomán végül nem emeltek vádat ellene, de a hollywoodi filmmogul, Harvey Weinstein szexuális visszaéléseivel kirobbant botrányhullám után újból előtérbe került ez az ügy is.

Casey Affleck a 2017-es Oscar-gálán Forrás: AFP

A change.org honlapon még petíciót is indítottak filmesek, akik azt kérték az amerikai filmakadémiától, hogy Casey Affleck ne vehessen részt az Oscar-díjátadó gálán.

Az Oscar-díjakat március 4-én adják át, Affleck leköszönése után egyelőre nem tudni, hogy a legjobb színésznőnek járó díjat ki adja majd át.