Kiderült: halálra gázolták Tysont

2018.02.07. 14:12

Kiss Józsefet, aki a nagyközönség számára Tysonként ismert az Argo első és második részéből, a budakeszi városháza előtti zebrán ütötték el. Gerinc- és koponyatörést szenvedett, újraélesztették, de a kórházban belehalt sérüléseibe.

Mint hírt  adtunk róla, 51 évesen elhunyt Kiss József, azaz Tyson az Argóból. A Blikk írta meg, hogyan veszítette életét a színész. A kétgyermekes apát február 2-án 16 óra 40 perckor Budakeszin, a Fő utca 179. szám előtti zebrán ütötte el egy figyelmetlen autós.

Kiss József az Argo 2 premierjének idejénFotó: Bielik István - Origo

Hogy lehet így elmúlni? Egy ilyen fatális véletlen hogyan vághat ketté egy csapásra egy ilyen életet?  

- mondta Scherer Péter a Blikk megkeresésére, aki az Argóban együtt játszott Kiss Józseffel.

Kiss első szerepét Hajdu Szabolcs vizsgafilmjében, a Necropolis-ban kapta, de játszott Jancsó Miklóstól a Kelj fel, komám, ne aludjál-ban és a Buhera mátrix-ban is. Nem volt hivatásos színész, civil életében az építőiparban dolgozott, illetve a Filmgyárban.

 

Voltam helyszínbiztosító, aztán büféztem, utána világosító lettem, jártam a ranglétrát... Kellett egy kopasz színész, és akkor egyetlen kopasz színész volt az országban, Méhes Laci. Ő nem ért rá. Hajdu Szabolcs meg ismert engem a Presszó forgatásáról. Kérdezték, hogy nem vállalnám-e el a kopaszt... Annyira jól sikerült az a film, hogy szegény Jancsó Miki bácsi, isten nyugosztalja, hívott aztán pár filmjébe  

- mesélte az Origónak.