Tarantino: Polanski nemi erőszakot követett el

2018.02.09. 15:35

Miután Uma Thurman megvádolta Quentin Tarantinót, hogy megalázó és gondatlan volt a Kill Bill forgatásán, előástak egy 2003-as felvételt, amiben a rendező amellett érvel Howard Stern műsorában, hogy Roman Polanski nem erőszakolt meg egy 13 éves lányt, csak lefeküdt vele. Tarantino most bocsánatot kért az áldozattól. Közben épp egy olyan filmre készül, ami Charles Mansonról és Polanskiról szól.

Tarantino azt mondta Polanski hírhedt ügyéről 15 éve, hogy az eset csak törvény előtt minősül erőszaknak, valójában beleegyezéses szex volt, de mivel kiskorúval történt, automatikusan erőszaknak számít az amerikai törvények szerint.

Quentin TarantinoForrás: Indiewire

Úgy fogalmazott, nem szabad tágan értelmezni a nemi erőszak fogalmát, az áldozatról, Samantha Geimerről pedig azt mondta, hogy nagyon is viszonozta Polanski érdeklődését.   

Geimer hamar megszólalt az ügyben, és tagadta, hogy kölcsönös lett volna a szex a lengyel rendezővel. Tarantino azóta közleményben  kért bocsánatot, és kijelentette, hogy ma már máshogy gondolja, szerinte 

Polanski megerőszakolta Geimert.   

"Provokatív akartam lenni, játszottam az Ördög ügyvédjét. Csak spekuláltam. El voltam szállva magamtól, érzéketlen és hülye voltam.

A történtek után különösen izgalmas, mi lesz a sorsa Tarantino tervezett következő filmjének, amiben olyanok szerepelhetnek, mint Leonardo DiCaprio, a téma pedig a nemrég elhunyt Charles Manson, aki többek között Polanski terhes felesége, Sharon Tate meggyilkolásáért felelős. 

 

KAPCSOLÓDÓ CIKKEK