Bill Paxton családja perel a színész halála miatt

2018.02.14. 16:35

Bill Paxton 2017 februárjában hunyt el agyvérzésben, ami szívműtétje után következett be. A családja most pert indít a Cedars-Sinai Medical Centre klinika ellen, akik szerintük hagyták, hogy egy kellő tapasztalattal és felkészültséggel nem rendelkező orvos hajtson végre szívműtétet a színészen.

Bill Paxton 61 évesen, váratlanul hunyt el tavaly február 25-én, halálát szívműtétje utáni komplikációk okozták. Szívbillentyűcserét hajtottak végre rajta, és a verőér tágulatát korrigálták, ami után tizenegy nappal halálos kimenetelű stroke-ot kapott. Paxton felesége és két gyermeke szerint az orvos, Dr. Ali Khoynezhad egy szokatlan műtéti eljárást alkalmazott, amire nem volt nyomós oka, és aminek kockázatairól nem tájékoztatta a családot. 

Bill Paxton a Training Day című tévésorozatról beszél 2017 január 9-én KaliforniábanForrás: Origo

Szerintük az orvosnak sem a szükséges tapasztalata, sem az eszközei nem voltak adottak a kockázatos műtéthez. A klinika személyzete engedélyezte a műtétet, a vezetőség pedig a színész halála után sem vonta felelősségre az orvost. 

Paxton olyan filmekben játszott, mint a Terminátor, A bolygó neve: Halál, a True Lies - Két tűz között és a Twister. Utolsó szerepe a 2017-es A kör című filmben látható.