Szexi Bond-lánnyal forgat az Oscar-jelölt Enyedi Ildikó

Léa Seydoux
Vágólapra másolva!
A francia színésznő, Léa Seydoux lesz Enyedi Ildikó következő filmje, A feleségem története női főszereplője. Az Oscar-jelölt Testről és lélekről rendezője a férfi főszereplőt is kiválasztotta, ő a norvég Anders Baasmo Christiansen a Kon-Tiki című filmből. 
Vágólapra másolva!

A Variety írta meg, hogy Léa Seydoux játszik majd a Füst Milán regénye alapján készülő A feleségem története című filmben, amit Enyedi Ildikó, az Arany Medve-díjas és Oscar-jelölt Testről és lélekről rendezője készít.

Seydoux és Anders Baasmo Christiansen házaspárt alakítanak majd.

Utóbbi Störr kapitányt játssza, aki fogadásból elveszi az első nőt, aki belép a kávézóba. Ezt a francia karaktert alakítja Seydoux.

Léa Seydoux Forrás: Getty Images

A színésznő egy sor francia film után olyan rendezőknél játszott, mint Quentin Tarantino (Becstelen brigantyk) és Woody Allen (Éjfélkor Párizsban), volt partnere Tom Cruise-nak (Mission Impossible: Fantom protokoll) és Daniel Craignek is (007 Spectre: A Fantom visszatér).

Füst Milán A feleségem története című regénye 1942-ben jelent meg, majd amikor a nyolcvanas években angolra fordították, nagy nemzetközi karriert futott be.

Enyedi íróként és rendezőként is jegyzi az adaptációt, amin a Testről és lélekről produceri csapata (Mécs Mónika, Muhi András, Mesterházy Ernő) dolgozik. A film magyar-német-francia-olasz koprodukció, amiben német részről az Oscar-jelölt Toni Erdmann gyártócége, a Komplizen Film vesz részt. A filmet jövőre forgatják Párizsban, Hamburgban, Budapesten és Dél-Olaszországban.