A Valami Amerika 3 évtizedes rekordot döntött a mozikban

Nagy Ervin a Valami Amerika 3-ban
Vágólapra másolva!
Több mint 20 éve nem látott sikert ért el a Valami Amerika 3. Herendi Gábor új filmjét bemutatása első hétvégéjén 116.030 néző látta. Ezzel a Valami Amerika 3 a rendszerváltás óta a második legjobb magyar filmes nyitóhétvégét érte el, megelőzve az Üvegtigris 2 12 évvel ezelőtti eredményét is.
Vágólapra másolva!

Utoljára a 1997-ben A miniszter félrelép ért csak el a mostaninál nagyobb nézőszámot.

A Magyar Nemzeti Filmalap működése óta ilyen eredményt magyar film még nem ért el, az eddigi legnézettebb játékfilm 2010 után a Kincsem volt, amit szintén Herendi Gábor rendezett. A Kincsem 72.089-es csúcsa most jócskán megdőlt.

Herendi nevéhez fűződik az 1989 utáni legsikeresebb hat magyar filmindulás közül három (Magyar vándor, Kincsem, Valami Amerika 3), amellyel nemcsak filmtörténetet írt, de az elmúlt harminc év legjelentősebb közönségfilmes és sikergyáros rendezője is lett.

A Valami Amerika 3 továbbá az idei év legjobb hazai mozis indulását is magáénak tudhatja, megelőzve az összes amerikai sikerfilmet, beleértve az eddigi legjobb, a Szabadság ötven árnyalata 109.208 nézős teljesítményét is. A magyar film fantasztikus sikere ez, hiszen régóta várja a szakma és a közönség, hogy a magyar film az amerikai blockbusterekkel is versenyképes lehessen.

- mondta Herendi Gábor.

Nagy Ervin a Valami Amerika 3-ban Forrás: Wlcsek András

A Valami Amerika 3-at imádja a közönség, rengeteg a közösségi oldalakon a dicséret, pozitív komment, van, aki már most többször látta a filmet. Országszerte rengeteg volt a teltházas előadás, és még így is voltak, akik lemaradtak a filmről az első napokban.