Jennifer Lawrence politikára cseréli a színészetet

Bafta 2018
‚ÄăJennifer Lawrence attends EE British Academy Film Awards 2018 at the Royal Albert Hall - BAFTA Awards 2018 - London, UK (18/02/2018) | usage worldwide
Vágólapra másolva!
Az Oscar-díjas Jennifer Lawrence egy évre felhagy a filmezéssel, és politikai aktivistaként toboroz fiatalokat, mondta a Budapesten forgatott Vörös veréb sajtóeseményén.
Vágólapra másolva!

A világ legjobban fizetett filmcsillaga már most is tagja a Represent.US nonprofit szervezet vezetőségének David O. Russell rendezővel együtt, akivel több filmet forgatott. A szervezet a politikai korrupció megszüntetését és korrupcióellenes törvények elfogadását tűzte zászlajára - írta a BBC News.

A színésznő legújabb filmje, a Vörös veréb bemutatója előtt beszélt terveiről.

Mint mondta: a jövő évben szabadságolja magát, és a Represent.US szervezetben kampányol majd azért, hogy a fiatalok helyi szinten vegyenek részt a politikában. Hangsúlyozta, hogy

Jennifer Lawrence a BAFTA díjátadón Forrás: Picture-Alliance/AFP/usage worldwide/Ik Aldama

A Vörös veréb című kémfilmet március 1-jétől játsszák a magyar mozik. A produkcióban Joel Edgerton, Charlotte Rampling, Jeremy Irons és Joely Richardson is szerepel.

Lawrence már korábban is ismert volt politikai aktivizmusáról.

2015-ben ő volt az első hollywoodi színésznő, aki nyíltan szóvá tette, hogy Hollywoodban kevesebbet keresnek a színésznők. Januárban Cameron Diaz és Adele társaságában részt vett Los Angelesben a nők egyenjogúságáért és jogaiért rendezett felvonuláson.