Már több mint negyedmillióan látták a Valami Amerika 3-at

Jelenetkép a Valami Amerika 3-ból
Vágólapra másolva!
Három hétvége után is őrzi első helyét a hazai mozikban a Valami Amerika 3. Amíg a Testről és lélekről Oscar-díjáért szorítottunk, Herendi Gábor vígjátéka újabb 40 ezer nézőt vitt be a filmszínházakba. 
Vágólapra másolva!

A Valami Amerika 3 bemutatása óta 265 535 nézőt érdekelt, ebből 40 336-an a hétvégén nézték meg a magyar vígjátékot. Most már nem a Marvel-film Fekete Párduc-cal versenyez az első helyért, hanem egy másik blockbusterrel, a Jennifer Lawrence nevével fémjelzett Vörös veréb-bel.

A másodikként befutó, erotikában és akcióban bővelkedő kémfilm 38 495 nézőt vonzott, ezzel az eredménnyel jócskán megközelítette a magyar filmet, ami viszont nem csupán elsőségét őrizte meg a top10-ben, de szinte már most biztos, hogy összejön Herendi Gábor nézőszámmal kapcsolatban támasztott elvárása. A Valami Amerika 3 rendezője 400 ezer nézővel lenne elégedett.

Jelenetkép a Valami Amerika 3-ból Forrás: Wlcsek András

Feltűnő, hogy a legjobb film és rendező Oscar-díjával magyar idő szerint hétfő hajnalban kitüntetett A víz érintése nem mozgatja meg a magyar nézőket. A film a bemutatása utáni második hétvégén csupán 4 879 nézőt mozgatott meg. Ezzel a top10 utolsó előtti helyén áll.

A legnézettebb tíz film között még három Oscar-jelölt film van (egyik sem kapott díjat): a Lady Bird az első hétvégén 6 759 nézővel a hetedik, A Pentagon titkai a második hétvéjén elért 10 093 eladott jeggyel az ötödik a listán. A legjobb animációs filmek között jelölt, karácsony előtt bemutatott Ferdinand pedig az utolsó, 4 793 nézővel, vagyis még a 11 hete vetített családi film is majdnem annyi nézőt vonzott a hétvégén, mint Guillermo del Toro 4 Oscar-díjjal kitüntetett alkotása.

A legjobb színészi alakításokért jutalmazott filmek (Három óriásplakát Ebbing határában, A legsötétebb óra, Én, Tonya) pedig be sem kerültek a legnézettebb 10 közé, ugyanakkor a legjobb idegen nyelvű filmek között jelölt Testről és lélekről 24 százalékkal növelte a nézőszámát az előző héthez képest (2 473 néző), így az Oscar-drukknak köszönhetően a magyar film átlépte a 130 ezres össznézőszámot.