Még mindig a Valami Amerika 3 a legnézettebb a hazai mozikban

Nagy Ervin a Valami Amerika 3-ban
Vágólapra másolva!
Átlépte Herendi Gábor vígjátéka a 275 ezer nézőt. A Valami Amerika 3 a bemutatásától számított harmadik héten is első a hazai mozis nézettségi listán, de nyomában szorosan ott van a Jennifer Lawrence nevével fémjelzett Vörös veréb. 
Vágólapra másolva!

Hivatalosan február 15-én indult a Valami Amerika 3 vetítése (a megelőző héten már néhány helyen premier előtt is meg lehetett nézni), és gyorsan a nézettségi lista élére került. Három hete őrzi elsőségét a top10-ben, eddig 275 351 néző látta.

Eddig a Fekete Párduc üldözte, most a Vörös veréb jobban megközelítette a magyar vígjátékot.

Herendi Gábor filmje 50 152 nézőt vitt a mozikba a múlt héten, az amerikai kémmozi 49 991 nézőt érdekelt premierjének hetén, csak kicsivel elmaradva a top10 első helyétől.

A korábban bemutatott, Oscar-díjas és -jelölt filmek közül három alkotás nézettsége is javult az amerikai filmakadémia elismerésének köszönhetően. Az egyik épp a magyar Testről és lélekről, amelyet 27 százalékkal többen néztek meg az előző héthez képest (3 654).

Nagy Ervin a Valami Amerika 3-ban Forrás: Szin Robert

Százalékos javulását nézve szintén nagyot ugrott a legjobb animációs film díjával jutalmazott Coco, viszont az eladott jegyek számát tekintve nem olyan nagy a siker: 745 (a 15 hete bemutatott, a legjobb betétdal díját is elnyerő filmet eddig körülbelül 82 ezren látták idehaza).

A két színészi Oscarral kitüntetett Három óriásplakát Ebbing határában jegyeladásai 5 százalékkal javultak az előző hetihez viszonyítva, igaz, a múlt heti 4 199 néző így is kevés volt ahhoz, hogy az egyébként remek film visszakapaszkodjon a magyar top10-be (ott az utolsó helyen, a Három óriásplakát-ot megelőzve, a Ferdinánd végzett 5 275 nézővel).