Brigitte Bardot a muszlimok terrorja ellen

Vágólapra másolva!
Brigitte Bardot, az ötvenes-hatvanas-hetvenes évek filmsztárja, aki 1973-ban úgy döntött, hogy visszavonul a filmezéstől, megszólalt a migránskérdésről. A Les valeurs actuelles-nek nyilatkozott tavaly, de a francia közösségi oldalakon egyre többet idézik gondolatait. Hiszen a muszlimokkal kapcsolatos gondok azóta tovább súlyosbodtak. Azt mondta Bardot, hogy nem szeretne országában több iszlamistát látni, és nem szeretné, ha elvennék országa kulturáját, azt a kulturát, ami neki nagyon fontos.
Vágólapra másolva!

Az interjúban Bardot úgy látja, hogy Franciaország egyre süllyed lefelé, a hagyományos értékek eltűnnek, és nagy gond van Brüsszellel is. Egyenesen arról beszélt, hogy ki kellene lépnie Franciaországnak az Európai Unióból.

Brigitte Bardot az 1969-es Les Femmes című filmben Forrás: AFP

A migránsokkal kapcsolatban így fogalmazott: "Nem azért harcoltam Algéria francia elfoglalása ellen, hogy most Franciaroszégot elfoglalják az algériaiak"

Azt is mondta:

Nem akarok több iszlámistát látni. Egész Franciaország tele van burkában járó nőkkel, ez elfogadhatatlan. Úgy viselkednek saját hazájukban, ahogy akarnak, de ne kényszerítsék ránk a szokásaikat. Én is tiszteletben tartom az ő kulturújukat, ők is tartsák tiszteletben a miénket. Egy régmúlt világ diszkriminációját akarják ránk kényszeríteni. Én nem bántom egy másik ország kultúráját, szokásait, vagy identitását, de az enyémet se bántsa senki.

Brigitte Bardot a Viva Maria című filmben. Forrás: AFP PHOTO

Brigitte Bardot 83 éves. Amellett, hogy úgynevezett szexszimbólum volt, kivételesen értékes filmekben is szerepelt, a Moravia regényéből készült A megvetés című Godard-remekmű főszereplője volt, Michel Piccoli és a nagy német rendező, Fritz Lang mellett, de játszott Cocteau-nál is. Az ...és Isten megteremté a nőt című filmmel vált világhírűvé.