Weinstein-ügy: egy neves fesztiváligazgató szerint lincselés, ami történt

Moritz de Hadeln Book Presentation - 68th Berlin Film Festival, Germany - 21 Feb 2018 MORITZ DE HADELN BOOK PRESENTATION 68TH BERLIN FILM FESTIVAL GERMANY 21 FEB 2018 69147976
Moritz de Hadeln
Vágólapra másolva!
Moritz de Hadeln szerint lincselés, ami Harvey Weinsteinnel történt. Amellett érvel, hogy a médiának és a filmszakmának nem kellene átvennie a bíróság feladatát, jogi úton pedig még nem bizonyították a mogul bűnösségét. A Berlinale egykori igazgatója szerint a producer meghurcolásával komoly csapás érte az európai filmművészetet. 
Vágólapra másolva!

- írta egy svájci újságnak Moritz de Hadeln, aki 1980 és 2001 között igazgatta a Berlini Filmfesztivált, utána pedig két évig a velencei mustrát.

Rámutat, hogy Weinstein bűnösségét sosem bizonyították, és hogy elítélése a bíróság feladata, nem pedig a filmszakmáé, a médiáé és olyan fesztiváligazgatóké, mint Thierry Fremaux (Cannes) és Alberto Barbera (Velence).

Moritz de Hadeln Forrás: ALEXANDER BECHER/EPA-EFE/REX/Shutterstock

Moritz de Hadeln szerint a szexuális zaklatással vádolt producer szakmai érdemei elvitathatatlanok, nagy szerepet játszott az európai művészfilm világhódításában, különösen az USA-ban, mivel olyanok munkái fölött bábáskodott, mint Jim Sheridan, Pedro Almodóvar, Bernardo Bertolucci és Stephen Frears.