Benicio Del Toro a francia Riviérára megy májusban, hogy forradalmi filmeket nézzen

Benicio Del Toro a 2016-os BAFTA-gálán
Benicio Del Toro a 2016-os BAFTA-gálán
Vágólapra másolva!
Benicio Del Toro amerikai filmszínész lesz a 71. cannes-i filmfesztivál második legjelentősebb versenyének, az Un certain regard (Egy bizonyos nézőpont) elnevezésű program zsűrijének az elnöke - jelentették be szerdán a szervezők.
Vágólapra másolva!

A filmnyelvet megújító filmek bemutatását célul kitűző Un certain regard-ba a hivatalos versenyprogramhoz hasonlóan mintegy húsz alkotás kap meghívást.

Mindkét szekció programját április 12-én párizsi sajtótájékoztatójukon hozzák nyilvánosságra a szervezők.

Benicio Del Toro a 2016-os BAFTA-gálán Forrás: AFP/Justin Tallis

A Puerto Ricó-i születésű 51 éves Oscar-díjas filmszínész 2008-ban megkapta Cannes-ban a legjobb férfialakítás díját Che Guevara megformálásért Steven Soderbergh alkotásában, de számos más filmje is szerepelt a fesztivál versenyprogramjában, 2001-ben Az ígéret megszállottja, 2005-ben a Sin City, három évvel ezelőtt pedig Sicario - A bérgyilkos.

Első rendezése, az egyik szegmens a Havanna, szeretlek! című szkeccsfilmben 2012-ben az Un certain regard programba kapott meghívást.

Benicio Del Toro 2010-ben a hivatalos versenyprogram zsűrijének volt tagja, amelyet Tim Burton amerikai filmrendező vezetett, és az Arany Pálmát a thaiföldi Apichatpong Weerasethakul Boonmee bácsi, aki képes visszaemlékezni korábbi életeire című filmjének ítélték.

A 71. cannes-i filmfesztivál május 8-én nyílik meg a francia Riviérán.

A fesztivál május 19-ig tart, a hivatalos versenyprogram zsűrijének elnöke Cate Blanchett kétszeres Oscar-díjas ausztrál színésznő lesz.