Zseniális szuperbűnözőről készít filmet a neves rendező, Michael Mann

2018.04.12. 15:54

Michael Mannt mindig is érdekelték a tehetséges gengszterek: olyan filmeket rendezett, mint a Szemtől szembe, Az embervadász, a Miami Vice, a Közellenségek és a Blackhat. Ismét egy nagy formátumú maffiózó életét akarja filmre vinni: megvette a jogokat Elaine Shannon könyvéhez, ami Paul Le Roux bűnkarrierjét mutatja be.

A rendező nem csak a leendő film, de Elaine Shannon oknyomozó újságíró könyvének jogait is megvette. Paul Le Roux tárgyalása jelenleg is folyik: a férfi egy nemzetközi maffiavezér, akit a Deadline bűnözői lángelmeként, a XXI. század egyik legveszélyesebb gengsztereként emleget. 

Michael MannForrás: AFP/Tiziana Fabi

Le Roux meglehetősen sokoldalú gengszter volt, drog- és fegyverkereskedelemtől bérgyilkosságokig sokféle bűnnel gyanúsítható. Elfogása után gyilkosságokkal vádolták meg, jelenleg is zajlik a nagy médiafigyelmet kapó tárgyalása. 

Le Roux a múlt héten éppen három katonából bérgyilkossá vált férfi, Joseph Hunter, Adam Samia és Carl David Stillwell tárgyalásán tanúskodott, akik az ő megbízásából öltek meg egy Catherine Lee nevű ingatlanügynököt, aki Le Roux szerint meglopta őt.