Feljelentették szexuális zaklatás miatt Luc Bessont

Luc Besson a Lucy promóciós körútján Moszkvában
Luc Besson a Lucy promóciós körútján Moszkvában
Vágólapra másolva!
A nagy kékség rendezője és a Taxi-sorozat producere az egyik legismertebb francia filmrendező. Egy 27 éves színésznő vádolta meg.
Vágólapra másolva!

„Luc Besson határozottan tagadja ezeket a kitalált vádakat” - közölte a rendező ügyvédje, Thierry Marembert. „Olyan valakiről van szó, akit ismert, és akivel soha nem viselkedett helytelen módon” - tette hozzá az ügyvéd.

Az ügyet jól ismerő, nevük elhallgatását kérő illetékesek szerint a 27 éves nő pénteken ment be a rendőrkapitányságra, hogy feljelentést tegyen az előző éjjel a párizsi Bristol szállodában történtek miatt.

Luc Besson a Lucy promóciós körútján Moszkvában Forrás: AFP/Vasily Maximov

Meghallgatásakor azt állította, hogy mintegy

két éve van intim kapcsolata az 59 éves rendezővel,

és úgy érezte, hogy ezt a szakmai kapcsolatuk miatt kell megtennie - mondták az illetékesek.

A külföldön tartózkodó rendezőt a nyomozók

nem tudták meghallgatni.

Az EuropaCorp produkciós és forgalmazó cég vezetőjeként Luc Besson 2012-ben hozta létre Párizstól északra a Cité du cinéma filmstúdiót, amelyben a forgatási helyszínek mellett filmművészeti iskola is működik. A 2017-ben forgatott Valerian és az ezer bolygó városa című sci-fi akciófilmjének elmaradt kasszasikere miatt az EuropaCorp is pénzügyi nehézségekkel küszködött.

Besson 17 filmet rendezett, és 12 alkalommal jelölték César-díjra, de csak 1998-ban kapta meg a legjobb rendezőnek járó díjat Az ötödik elem című akció-vígjátékért.