Vágólapra másolva!
Ahogy az várható volt, a Jurassic World: Bukott birodalom vitte be a magyar mozikba a legtöbb nézőt a bemutató hétvégéjén. Eddig összesen 127 838 jegyet adtak el rá itthon, ami kicsivel jobb eredmény, mint a három évvel korábbi Jurassic World premierjének 122 222-es nézőszáma.
Vágólapra másolva!

A minden eddiginél rémisztőbbre sikerült Jurassic-filmnek köszönhetően a teljes hazai mozilátogatottság csaknem 60 százalékot javított a megelőző hétvége eredményeihez képest. A magyar top 10 második helyén álló Solo: Egy Star Wars-történet iránt viszont

rohamosan csökken

az eddig sem túl nagy érdeklődés, ezen a hétvégén újabb 51 százalékkal kevesebb nézőt mozgatott meg (szám szerint: 22 756 eladott jegy), mint egy héttel korábban, május 24-iki bemutatója óta összesen 202 058 magyar néző volt rá kíváncsi.

Ráadásul a második hétvégéjét záró Könyvklub nem jelentős különbséggel (22 346 néző) lett a harmadik, könnyen előfordulhat, hogy a következő hétvégén a SW-film lecsúszik a dobogóról.

A tavaszi szuperhősfilm-áradat két filmje, a Deadpool 2. és a Bosszúállók: Végtelen háború viszont továbbra is tartják magukat: a Deadpool második felvonása 19 756 nézővel a negyedik, az április végén elstartolt Bosszúállók-epizód pedig 4 203 nézővel a nyolcadik (eddig 558 327-en látták, elég kicsi az esély rá, de nem elképzelhetetlen, hogy eléri a 600 ezres álomhatárt).

A top 10-be a dinós kaland mellett még egy premierfilm tudott bekerülni:

a Szerelembe gurulva 4 233 nézővel lett a kilencedik a hétvégén. A top10-ben korábban bemutatott filmek közül pedig egyedül a sereghajtó Vigyázz, kész morc! tudott javítani korábbi nézőszámán, 12 százalékkal több (3 756) jegyet adtak el rá, mint a megelőző hétvégén.