Kiderült, miről szóltak volna az új Star Wars-filmek, ha Lucas készíti őket

2018.06.14. 16:12

Készült egy könyv a James Cameron's Story of Science Fiction című sorozathoz, amiből kiderül, miről szólt volna George Lucas záró Star Wars-trilógiája, ha nem adja el a Lucasfilmet a Disney-nek. Lucas vázlatai eljutottak J.J. Abrams rendezőhöz és csapatához is, akik viszont más irányba vitték el a trilógiát. Nem ok nélkül.

Lucas terveiről eddig csak annyit lehetett tudni, hogy visszahozta volna Mark Hamill, Carrie Fisher és Harrison Ford karaktereit, viszont most kiderült, hogy a rendező tudományos irányba vitte volna el a történetet, inkább a sci-fi vonalra erősített volna rá, nem pedig a fantasy műfajra. 

Lucas tervei szerint az új trilógia

a mikrobiológia világában játszódott volna, és kiderült volna belőle, hogy az univerzumot egy faj, a Whill-ek irányítják, akik a szoros kapcsolatban állnak az Erővel, sőt gyakorlatilag ők maguk az Erő. Az emberek csak egyfajta járművek az ilyen lények számára. 

George Lucas, Kathleen Kennedy és J.J. AbramsForrás: Lucasfilm

Ez nagyon úgy hangzik, mint a Star Wars: Baljós árnyak-ban elhangzó, a rajongók által sokat kritizált teória a midikloriánokról, de a Whill-ek nem azonosak velük, a midikloriánok Lucas szerint egyfajta csatornát képeznek a Whill-eknek.

Lucas láthatóan próbált valami racionális magyarázatot adni arra, hogy mi az Erő, de ötletei nem csak áltudományosak és zavarosak, de egészen biztosan rossz filmek készültek volna belőlük, maga a rendező is elismerte, hogy az ő verzióját

 

sokan utálták volna.   

Ezzel szemben J.J. Abrams és alkotótársai homlokegyenest ellenkező irányba vitték el a Star Wars-sagát, és inkább a misztikusságára erősítettek rá.