Egyszerre 6 projekt is készül Harvey Weinstein szexbotrányáról

Harvey Weinstein Turns Himself In After Sex Assault Investigation In NYC GettyImageRank2 CRIME CRIMINAL FILM hollywood movie police RAPE SEX women Arts Culture and Entertainment Celebrities
NEW YORK, NY - MAY 25: Harvey Weinstein turns himself in to the New York Police Department's First Precinct after be served with criminal charges by the Manhattan District Attorney's office on May 25, 2018 in New York City. The former movie producer faces charges in connection with accusations made by aspiring actress Lucia Evans who has said that Weinstein forced her to perform oral sex on him in his Manhattan office in 2004. Weinstein (66) has been accused by dozens of other women of forcing them into sexual acts using both pressure and threats. The revelations of the his behavior helped to spawn the global #MeToo movement. Spencer Platt/Getty Images/AFP
Vágólapra másolva!
Összesen hat projekt készül a Weinstein-ügyről: egy játékfilm Brad Pitt cégétől, ami a MeToo-ra fókuszál, egy horror a műfaj legendájától, Brian De Palmától, egy színdarab a szintén zseniális David Mamettől, és három dokumentumfilm, amiből egyet a hírek szerint maga Weinstein készítene. 
Vágólapra másolva!

Nem vehető biztosra mind a hat projekt elkészülése, de a célvonalhoz a legközelebb a The Reckoning: Hollywood's Worst-Kept Secret áll. A kanadai dokumentumfilmes, Barry Avrich nyolc éve is készített egy dokumentumfilmet a Weinsteinről, ez volt a Unauthorized: The Harvey Weinstein Project.

A rendező új dokumentumfilmjét már be is mutatták a Hot Docs filmfesztiválon áprilisban, az amerikai mozikba és a streaming szolgáltatókra októberben érkezik.

Harvey Weinstein Forrás: AFP/2018 Getty Images/Spencer Platt

Elkezdődött a forgatása egy másik dokumentumfilmnek is, aminek nem gondolták túl a címét (Weinstein).

A filmet a BAFTA-jelölt Charlie Hedbo rendezője, Ursula Macfarlane és a Lightbox nevű gyártócég készítik a BBC-nek.

A Lightbox Man on Wire című korábbi dokumentumfilmjét Oscar-díjra jelölték. A Weinstein-t tévében és moziban is forgalmazzák majd.

A Carrie és A sebhelyesarcú rendezője, Brian De Palma horrorként képzeli el a Weinstein-sztorit.

A projekt címe Predator, producerként csatlakozott hozzá Saïd Ben Saïd (Az öldöklés Istene, Térkép a csillagokhoz, Elle), aki már a Gyilkos vágyak alkalmával is együtt dolgozott a rendezővel.

A projektről már írtunk itt, azóta kiderült, hogy a film a Torontói Filmfesztivál ideje alatt játszódik majd, amikor Mira Sorvino szerint Weinstein üldözte a vágyaival, mialatt cége, a Miramax Hatalmas Aphrodité című filmjét promózták.

Cikkünk a következő oldalon folytatódik.