Már egészen biztos, hogy a Captain Marvel filmtörténetet ír

null null Marvel Studios' CAPTAIN MARVEL

Brie Larson (left) gets hands-on help from Brigadier General Jeannie Leavitt, 57th Wing Commander (right), on a recent trip to Nellis Air Force Base in Nevada to research her character, Carol Danvers aka Captain M
Brie Larson a Captain Marvel-ben
Vágólapra másolva!
Pinar Toprak lesz a Captain Marvel zeneszerzője: ő az első nő, aki nagy hollywoodi szuperhősfilmnek szerez zenét. A film forgatókönyvírói között is példátlanul sok nő van: a történetet a két rendező (Anna Boden és a miskolci CineFestet is megjárt Ryan Fleck) mellett öt nő jegyzi. 
Vágólapra másolva!

Pinar Toprak két nagyjátékfilmet is jegyez zeneszerzőként (Falling Water, The Angel), és a szuperhős műfajban is komoly tapasztalata van, ő készítette a Syfy Krypton című sorozatának zenéjét, illetve felhasználták munkáit a DC-féle Az Igazság Ligájá-ban is.

A Captain Marvel az első szuperhősös blockbuster, amit nő egyedül jegyez zeneszerzőként.

A film írócsapatában a társrendező Anna Boden mellett ott van Meg LeFauve (Agymanók), Nicole Perlman (A galaxis őrzői), Geneva Robertson-Dworet (Tomb Raider), Liz Flahive és Carly Mensch (GLOW).

Brie Larson a Captain Marvel-ben Forrás: Fórum Hungary.

A címszerepet az Oscar-díjas Brie Larson játssza, partnerei a korábbi Marvel-mozikból már ismerős Samuel L. Jackson, Djimon Hounsou, Lee Pace és Clark Gregg, valamint Ben Mendelsohn és Jude Law.

A történet Carol Danverst követi nyomon, akiből a világegyetem egyik legnagyobb hatalmű hőse lesz, mikor a Föld két idegen faj galaktikus háborújának részesévé válik.

A film rendezőpárosa Anna Boden és Ryan Fleck, akik többek között az Oscar-díjra jelölt Fél Nelson-t készítették korábban. A film magyarországi bemutatója 2019. március 7-én lesz.