Vágólapra másolva!
Az Ocean's 8 - Az évszázad átverése iránt majdnem 40 százalékkal csökkent az érdeklődés, de így is a ez a film vonzotta a legtöbb magyar mozinézőt a hétvégén. Igaz, nem sokkal, csak 2450 mozijeggyel előzte meg az elmúlt három hétvége győztesét. A Jurassic World: Bukott birodalom csaknem 50 százalékot zuhant a második helyre.
Vágólapra másolva!

Összességében majdnem 30 százalékkal csökkent a mozilátogatottság Magyarországon az előző hétvégéhez képest, a top 10 két premierfilmje (Szupercella 2 : Hades és Sicario 2 – A zsoldos) kivételével a legnézettebb filmek veszítettek vonzerejükből. A múlt héten premierfilmként a kilencedik helyre érkező Kszi, Simon például 64 százalékkal kevesebb nézőt (2 572) tudott megszólítani, így ki is került a top10-ből. A toplistában maradt filmek közül a legjobban a Jurassic World: Bukott birodalom iránt csökkent az érdeklődés: a hétvége 24 578 nézője 49 százalékkal kevesebb az előző hetihez képest.

Így az Ocean's 8 - Az évszázad átverése (38 százalékos csökkenés mellett, 27 028 nézővel) lett a hétvége leglátogatottabb filmje a magyar mozikban.

Csütörtökön viszont érkezik az észak-amerikai piacon 150 millió dolláros álombevétellel indító A hihetetlen család 2., ami komoly esélyesnek tűnik, hogy átvegye a vezetést a magyar mozikban a következő hétvégén.

A mostani két premierfilm egyike sem került dobogóra (a Felelsz vagy mersz lett a harmadik): a Szupercella 2. 15 810 nézővel a negyedik, a Sicario 2. 12 133 eladott mozijeggyel az ötödik a toplistában.

Bár további 44 százalékkal csökkent az érdeklődés a Solo: Egy Star Wars-történet iránt, a franchise eddigi legkomolyabb bukása Magyarországon hat hét után is toplistás maradt: 3 839 nézője a kilencedik helyre volt elég.