Ismét egy rajzfilm hódította meg az amerikai mozikat

Hotel Transylvania 3
Vágólapra másolva!
A Hotel Transylvania 3 már a második animáció, aminek sikerült az észak-amerikai mozis toplista élére küzdenie magát. A szörnyek kalandjait elregélő családi rajzfilm harmadik része még a Dwayne Johnson nevével fémjelzett Felhőkarcoló című akciófilmet is maga mögé utasította.
Vágólapra másolva!

A Hotel Transylvania 3.: Szörnyen rémes vakáció 44,1 millió dolláros bevételt produkálva vezeti a hétvége mozis toplistáját Észak-Amerikában. Igaz, a Drakula és társai nyári kalandjait elregélő családi rajzfilm nyitó bevétele ugyan meg sem közelíti A hihetetlen család 2. egy hónappal ezelőtti lendületes startját, de még így is sikerült nagyobb érdeklődést kiváltania, mint a Dwayne Johnson főszereplésével készült, erős Die Hard-másolat, szintén premier Felhőkarcoló-nak, amely 25,5 millió dolláros jegyárbevételével csak a harmadik lett a hétvégén.

A két friss bemutató között a második helyen végzett az Amerikában két hete bemutatott Hangya és Darázs (28,8 millió dollár). A film iránt több mint 60 százalékot zuhant az érdeklődés, vagyis valószínűleg a jövő héten már nem lesz dobogós.

A Pixar eddigi legnagyobb sikere, a négy hete bemutatott A hihetetlen család 2. 16,2 millió dollárral már csak a negyedik, de a top10 filmjei közül ez a szuperhősös családi animáció tudhatja magáénak a legnagyobb összbevételt: hazájában eddig 535,8 millió dollárt termelt, globális bevételei közelítik az egymilliárd dollárt (857 millió).

A hihetetlen család 2. ezzel vezeti az animációs filmek örök listáját: ez minden idők legnagyobb mozis bevételét hozó rajzfilmje (a második szintén Pixar-film: Szenilla nyomában).

Az észak-amerikai top10 utolsó helyén az Ocean's 8 - Az évszázad átverése áll. A június elején elstartolt női átverős film alig 3 millió dollárt hozott az észak-amerikai mozipénztáraknál, az előző héthez képest 43 százalékkal kevesebb jegyet adtak el a filmre.