A magyar mozikban is a Hotel Transylvania 3. hódított a hétvégén

hotel transylvania 3
Vágólapra másolva!
Az észak-amerikai kasszasikerlistához hasonlóan, a magyar mozis toplista élén is a Drakula és társai legújabb kalandját elmesélő családi rajzfilm áll. A Hotel Transylvania 3. - Szörnyen rémes vakáció 80 083 nézőt vitt a mozikba, csaknem 50 ezerrel többet, mint a második helyet megszerző, szintén premierfilm Felhőkarcoló.
Vágólapra másolva!

Hiába Dwayne Johnson, úgy tűnik, az animált Drakula családi kalandjai érdekesebbek, mint egy égő felhőkarcoló. A Hotel Transylvania harmadik felvonása nem csak az amerikai, de a magyar nézőket is jobban érdekelte, mint a filmkínálat többi darabja (a premierhétvégén a nyolcvanezres nézőszámú rajzfilm 110 245 840 forintos jegyárbevételre tett szert).

Olyannyira, hogy a múlt héten még a toplista élén álló, két hete bemutatott (és műfajában minden rekordot megdöntő) A hihetetlen család 2. már csak a harmadik. A Pixar-mozi iránt 69 százalékkal csökkent az érdeklődés, és második hétvégéjén már csak 27 214 nézőt érdekelt (39, 5 millió forintos jegyárbevétellel).

A két rajzfilm közé szorult be az erős Die Hard-imitáció Felhőrakarcoló: első hétvégéjén (54 milliós jegyárbevétellel) 33 731 látogatót érdekelt.

Hiába a Hotel Transylvania 3. - Szörnyen rémes vakáció erős kezdése, a top10 filmjeit illetően így is kb. 3 százalékkal csökkent a mozilátogatottság: vagyis a két premierfilm nem tudta kompenzálni a másik 8 iránti érdeklődés csökkenését. Az olyan nyári slágerfilmek, mint a hat hete bemutatott Jurassic World: Bukott birodalom és az egy hónapja futó Ocean's 8 - Az évszázad átverése már kevesebb mint 10 ezer nézőt mozgatnak meg (8 197 és 8 514), a Sicario 2 – A zsoldos pedig 1 804 nézőjével 3 hét után ki is iratkozott a legnézettebb filmek listájáról.