Kirúgták A galaxis őrzői rendezőjét

James Gunn, a galaxis őrzői
3084415 27.04.2017 Director James Gunn during a news conference with cast and crew of Guardians of the Galaxy, atop the Four Seasons Hotel in Moscow. Evgenya Novozhenina / Sputnik
Vágólapra másolva!
9-10 évvel ezelőtti tweetek miatt rúgták ki a Disney-től James Gunnt, aki A galaxis őrzői első és második részét rendezte, és a jövőre érkező harmadik filmen is elkezdett már dolgozni – írja a The Hollywood Reporter.
Vágólapra másolva!

A botrány azért tört ki, mert egy konzervatív oldal, a The Daily Caller előásta Gunn régi, 9-10 éves tweetjeit, amelyekben többek között homofóbiából, rasszizmusból, pedofíliából csinál viccet:

Ezt követően Alan Horn, a Walt Disney Pictures vezérigazgatója kirúgta Gunnt.

„Ezek az offenzív állítások, amiket James Twitter-oldalán fedeztek fel, védhetetlenek, és ellentétben állnak azokkal az értékekkel, amiket a stúdió képvisel. Minden üzleti kapcsolatot megszakítottunk vele” – írta Horn.

James Gunn Forrás: Sputnik/Evgenya Novozhenina

Gunn is kiadott egy nyilatkozatot, amely szerint sajnálja, amiket akkor, provokációból írt, de azok nem tükrözik azt az embert, akivé mára vált.

„Bármennyi idő is telt el azóta, megértem és elfogadom a ma született üzleti döntést. Ennyi év után is teljes felelősséget vállalok az akkori viselkedésemért” – írta.

Mellette Twitteren is újra elnézést kért mindazoktól, akiket megbántott a vicceivel.

Dave Bautista, aki a Marvel-filmekben Draxet alakítja, kiállt kollégája mellett, akit jó embernek tart, még ha

A galaxis őrzői harmadik részét eredetileg 2020 tavaszára ütemezték be.