A Forbes megírta, ki a világ legjobban fizetett színésznője

Scarlett Johansson
Vágólapra másolva!
Scarlett Johansson hollywoodi filmcsillag lett a világ legjobban fizetett színésznője 2018-ban a Forbes magazin szerint.
Vágólapra másolva!

A Marvel filmstúdió Bosszúállók-sorozatának Fekete Özvegye 40,5 millió dollár (11,5 milliárd forint) adózás előtti bevételre tett szert 2017 júniusa és 2018 júniusa között az amerikai magazin becslése szerint.

A 33 éves színésznő, aki 2017-es bevételeinek megnégyszerezésével taszította le tavalyi trónjáról Emma Stone-t, a szuperhősmozi negyedik epizódjában is visszatér a mozivászonra 2019-ben.

Scarlett Johansson Forrás: AFP

A legjobban fizetett színésznők rangsorában második lett Angelina Jolie 28 millió dollárral. Az Oscar- és Golden Globe-díjas színésznő visszatérése a listára elsősorban a Demóna című családi film második részéért kapott gázsijának köszönhető.

Harmadik helyen végzett Jennifer Aniston 19,5 millió dollárral.

A sztár bevételeinek döntő hányadát a reklámszerződéseiből befolyó összegek teszik ki. Aniston bevételei várhatóan jövőre szöknek egekbe, amikor az Apple cég drámasorozatának forgatását elkezdik. A sorozatban a lista ötödik helyén álló Reese Witherspoon (16,5 millió dollár) lesz a partnere, a két színésznő állítólag 1,25 millió dollárt fog kapni fejenként és epizódonként.

Negyedik lett Jennifer Lawrence, akinek két legutóbbi filmje, az Anyám! és a Vörös veréb ugyan nem teljesített jól a mozikban, de a színésznő számára még mindig biztos bevételi forrást jelent az X-Men sorozatban való közreműködése, valamint jelenleg a Dior divatházzal van szerződése.

A Forbes-toplista tízes élmezőnyébe jutott továbbá Mila Kunis, Julia Roberts, Cate Blanchett, Melissa McCarthy és Gal Gadot. A lista első tíz helyezettje összesen 186 millió dollár adózás előtti bevételre tett szert a vizsgált időszakban, ami 16 százalékkal haladja meg a 2017-es évben elért 172,5 millió dollárt. A Forbes adatai a Nielsen, a ComScore, a Box Office Mojo és az IMDB adatbázisaiból, valamint filmipari szakemberekkel készült interjúkból származnak.

Egy 2016-os tanulmány szerint a szöveges szerepek mindössze 28,7 százalékát kapják női karakterek a filmekben. Mindez azt jelenti, hogy a színészekhez képest a színésznőknek kevesebb lehetőségük van nagy bevételhez jutni. Idén mindössze két színésznőnek sikerült átlépnie a 20 millió dolláros határt, 2017-ben még háromnak, 2016-ban pedig négynek. Az idei tízes mezőnyből kimaradt Amy Adams, Emma Watson, Charlize Theron és a tavalyi első helyezett Emma Stone is, a vizsgált időszakban nekik nem sikerült 10 millió dollárnál többet keresniük.