Újabb magyar filmes siker: Hirosima-díjat nyert a Kötelék

2018.09.07. 11:49

A magyar Wunder Judit Kötelék című filmje nyerte el az idei, augusztus végén zárult, 17. Hiroshimai Nemzetközi Animációs Filmfesztivál Hiroshima Díját. Másodszor hozta el magyar művész a rangos nemzetközi biennálé második legrangosabb díját, 2014-ben Bucsi Réka filmje nyerte el ugyanezt.

Wunder Judit filmjének főszereplője, egy fiatal nő. Magányosan éli napjait, szerelem után vágyakozva, mígnem megismerkedik egy macskára emlékeztető árnyalakkal... A nő szerelemre talál, amikor pedig három kiscicája születik, még nagyobb a boldogsága. Amikor a különös teremtmény eltűnik, egyszerre kell megélnie az anyaság örömeit és szeretője hiányát.

Wunder Judit a Moholy-Nagy Művészeti Egyetem Animáció mesterszakán végzett 2016-ban. Mestermunkája, a Kötelék első nagyobb megmérettetése a világ egyik legjelentősebb animációs filmfesztiválján volt Annecyban, azóta pedig már számtalan fesztiválon járt a világban. A BUSHO Film Fesztiválon elnyerte a legjobb magyar animációs filmnek járó elismerést, a 13. Kecskeméti Animációs Film Fesztiválon a fesztivál nagydíját és a portugál FEST - friss animációs rendezőknek járó díját is. Wunder Judit többek között az Oscar-díjat nyert Mindenki című rövidfilm sikeréhez is hozzájárult díszlettervezői munkájával.