Jack Black csillagot kapott a Hírességek sétányán

2018.09.19. 12:48

A Santa Monicában született filmszínész-zenész csillagát kedden avatták fel Los Angelesben.

A sztár a Variety.com beszámolója szerint a ceremónián elmondta, hogy a csillagra egész életében vágyott, és átérzi a jelentőségét, mivel ilyen egyszer történik egy ember életében. Hozzátette, nagyon meglepte, hogy olyan sokan elfogadták a meghívását, és eljöttek a csillagavatásra. 

Jack Black a csillaga avatásánForrás: Europress/Getty Images


Az ünnepségen mások mellett Richard Linklater rendező-forgatókönyvíró is méltatta. Black a rendező Rocksuli és a Börni, az eszelős temetős című filmjeinek főszerepét alakította.
Black az UCLA-n végzett, ahol Tim Robbins drámacsoportjának tagja volt. Ez vezetett első filmszerepéhez a Bob Roberts-ben (1992). Pályafutása az X-akták-kal, majd a nagy sikert aratott Pop, csajok, satöbbi-vel folytatódott. Szerepelt Peter Jackson King Kong-ában, a Holiday című romantikus vígjátékban, a Trópusi vihar-ban és a Jumanji: Vár a dzsungel című kalandfilmben. A színész a Tenacious D rockegyüttesével már több albumot is kiadott.

A John Bellairs gótikus gyerekhorrorja nyomán forgatott A végzet órája, amelyben Black egy árva kisfiú varázsló nagybácsiját alakítja, november 1-jétől szerepel a magyar mozik műsorán. A filmet Eli Roth rendezte, a női főszerepet Cate Blanchett alakítja.