Tokióban debütál az új magyar sci-fi

Vágólapra másolva!
Ázsia nagy presztízsű filmes eseményét, a 31. Tokiói Nemzetközi Filmfesztivált magyar világpremier gazdagítja. Az október 25-én kezdődő A-kategóriás filmfesztivál programját ma ismertették a szervezők. Pálfi György Filmalap támogatással készült Az Úr hangja című filmje a rangos versenyprogramba kapott meghívást.
Vágólapra másolva!

A Hukkle és a Taxidermia rendezője, Pálfi György 2018-ban tér vissza új mozifilmmel.

A japán fővárosban megrendezett rangos fesztivál versenyprogramjában lesz Az Úr hangja világpremierje.


A Stanislaw Lem regénye alapján készült film az eredeti mű gondolatvilágát adaptálja egy napjainkban játszódó, izgalmas családi krimi keretei közé. A film főhőse a harmincas éveinek végén járó Péter (Polgár Csaba), egy titokzatos balestekről szóló dokumentumfilmben felismerni véli a hetvenes években disszidált, azóta nem látott apját. Megpróbálja felkeresni őt Amerikában, majd kalandos nyomozás után végre rátalál az immár új családot alapított édesapára.

A találkozás számtalan élményt, fordulatot és tanulságot hoz a fiatalember és apja életébe, és ennek a találkozásnak köszönhető az is, hogy a világ értesül arról: az univerzum megszólalt, nem vagyunk egyedül a világmindenségben.

Az Úr hangja a Filmalap 600 millió forintos gyártási támogatásával a Pusztai Ferenc vezette KMH Film és a kanadai Quite Revolution Pictures koprodukciójában készült.


A főszerepeket Polgár Csaba és a kanadai Eric Peterson alakítja, és nemzetközi színészek mellett szerepel a filmben Kiss Diána Magdolna is. A film forgatókönyvét Ruttkay Zsófia, Nagy V. Gergő és Pálfi György írta, operatőre Pálfi állandó alkotótársa, Pohárnok Gergely, a vágó Lemhényi Réka, a hangmérnök Zányi Tamás, a látványtervező Asztalos Adrienn, a producer Pusztai Ferenc.

Több mint egy évtized után először kapott meghívást magyar film a nagy presztízsű tokiói versenybe, melynek fődíja a Tokyo Grand Prix.

A mintegy 200 filmet felvonultató tokiói filmünnep nyitófilmje az ősz egyik legnagyobb szenzációjaként számon tartott Csillag születik ázsiai premierje lesz, a főszerepben Lady Gaga és Bradley Cooper, aki egyben a film rendezője is.

Az Úr hangja december 20-tól lesz látható hazai mozikban.