Adót csalt a kínai színésznő, ezért nem mutatják be Bruce Willis filmjét

Fan Ping-ping
Vágólapra másolva!
A kínai filmcsillag, Fan Ping-ping adócsalási botránya miatt elhalasztják a Bruce Willisszel és Adrien Brodyval forgatott új filmje, az Air Strike című második világháborús dráma október 26-ra kitűzött premierjét.
Vágólapra másolva!

A film rendezője, Hsziao Feng, aki nyolc évig dolgozott a produkción, szerdán a kínai Weibo közösségi oldalon közzétett üzenetében fakadt ki a premier törlése miatt. Mint írta, nem számítanak a tények, sem az ártatlanságuk, sem a befektetett pénz, mindez


A második világháborús film, amelynek Mel Gibson volt a látványtervezője, 65 millió dolláros (18 milliárd forintos) költségvetésből készült és kasszasikert vártak tőle.

Olyan színészekkel forgatták, mint a kínai szupersztárnak számító Fan Ping-ping és Lui Je, Bruce Willis, Adrien Brody, valamint a hongkongi Nicolas Tse.


A film premierjét eredetileg augusztusra tűzték ki, de azt követően, hogy Fan nyáron hirtelen eltűnt a nyilvánosság elől, miután adócsalással vádolták meg a hatóságok, október 26-ra halasztották a bemutatót.

Fan Ping-ping az X-Men: Az eljövendő múlt napjai c. filmben Forrás: Intercom


Fant és az általa irányított cégeket október elején 883 millió jüan (36 milliárd forint) befizetésére kötelezték az elmaradt adók, bírságok és büntetések rendezésére. A három hónap után előkerült színésznő pedig nyilvánosan bocsánatot kért.


A kínai hatóságok a közelmúltban kezdtek el nyomozni olyan hírességek után, akik gyaníthatóan nem valós bevételeik után adóztak. Néhány filmsztár esetében felmerült, hogy munkáinál két szerződést kötöttek, az egyik tüntette fel a valódi bevételüket, de egy másikat nyújtottak be a hatóságoknak, amely kisebb összegről szólt.

Fan számos hollywoodi filmben, köztük a Vasember 3. és az X-Men: Az eljövendő múlt napjai-ban is szerepelt.


A Beijing News kínai hírportál szerint az Air Strike valószínűleg előbb-utóbb mégis eljut a mozikba, bár új forgalmazási dátumot még nem közöltek az illetékesek.