Nicole Kidman nem hiába csúfította el magát: a Destroyer Oscar-esélyes alakítás

destroyer
Vágólapra másolva!
A Destroyer a Torontói Filmfesztiválon debütált, akkor kifejezetten kedvező kritikákat kapott. De nem is annyira magát a filmet magasztalták, sokkal inkább Nicole Kidman átütő játékát. Tavaly mi is beszámoltunk arról, hogy a Karyn Kusama (Aeon Flux, A meghívás) rendezésében készült krimihez a színésznő teljesen átalakult: eleve karcsú alkatából még fogyott is, a haját besötétítette, arcát hamuszürkére sminkelték, hogy minél elgyötörtebb benyomást keltsen. Persze a nagy átalakulásból nem következik egyenesen az erős színészi jelenlét, de a Destroyer első előzetese már mutat is egy keveset Kidman alakításából, ami egyes amerikai kritikusok szerint erősen Oscar-esélyes. Nicole Kidman már 2003-ban is elcsúnyult, amikor Az órák-ban eljátszotta Virginia Woolf írónőt. Akkor az a szerep valóban Oscar-díjat hozott számára.
Vágólapra másolva!

Erkölcsi és egzisztenciális odüsszeiát ígér a Destroyer című krimi, amiben Nicole Kidman egy Los Angeles-i nyomozót alakít, aki korábban beépült egy kaliforniai bűnbandába. Az egykor tragédiába torkolló akció később bosszulja meg magát: a bűnszervezet vezérének újbóli felbukkanásával a nyomozónőnek fel kell kutatnia a banda még élő tagjait, illetve újra kell értékelnie a múltját, és szembeszállnia saját démonaival.

Kidman mellett Sebastian Stan, Bradley Whitford és Toby Kebbell is feltűnik a filmben. Magyarországi bemutatója egyelőre nem ismert, 2018. december 25-én érkezik az amerikai mozikba.