Megingathatatlan a Bohém rapszódia népszerűsége a magyar mozikban

Rami Malek, Freddie Mercury, Bohemian Rhapsody
Rami Malek mint Freddie Mercury a Bohemian Rhapsody című filmben
Vágólapra másolva!
Továbbra is a Freddie Mercury élete és a Queen története alapján készült Bohém rapszódia a legnépszerűbb film a magyar mozikban. Bár 27 százalékkal csökkent a nézettsége a premierhétvégéhez képest, így is újabb 80 ezer jegyet adtak el rá. 
Vágólapra másolva!

Két hétvége alatt 222 188 nézője volt eddig a Queen-filmnek és 324 960 026 forintos bevételre tett szert, ami máris több mint a duplája a másik toplistás zenés film, a 6 héttel ezelőtt elstarolt, jelenleg a hetedik legnépszerűbb film, a Csillag születik eredményénél (összesen 110 850 néző, 155 667 488 forintos jegybevétel).

A Bohém rapszódia valóban tarol a magyar mozikban, a toplista második helyére befutó, premierfilm Ami nem öl meg nézettsége eltörpül a Queen-film mellett: 10 907-en látták.

A hétvégén még két másik premierfilm tudott felkerülni a listára: a Pizzarománc 6 448 nézővel a tizedik, míg a Cannes-ban is díjazott magyar film, Szilágyi Zsófia első nagyjátékfilmje, az Egy nap 9 449 nézővel a harmadik, 10 401 426 forintos bevételével viszont csak az ötödik a listán (a mintegy háromezer eladott jeggyel kevesebbet produkáló Venom bevételei 2 millióval fejelik meg a magyar film eredményét, a Halloween is kétezer nézővel kevesebbet mozgatott meg Szilágyi debütjénél, de bevételei egymillióval előzik).

A magyar filmek nézettségére egyébként nem lehet panasz: a Nyitva eddig több mint 45 ezer nézőt vonzott, Ujj Mészáros Károly X - A rendszerből törölve című, második nagyjátékfilmje két hétvége alatt 25 750 embert csábított a mozikba (most 6 481 nézővel lett a kilencedik), a november 16-án elstartoló Ruben Brandt, a gyűjtő pedig az előjátszások során hozott össze 3 571 nézőt.