Imádják a nézők Goda Kriszta filmjét

Vágólapra másolva!
Mozikban Goda Krisztina rendezése, a BÚÉK, amire a hétvégén 36 840 néző váltott jegyet, a film ezzel erősebben nyitott hazánkban, mint a Jamie Foxx nevével fémjelzett Robin Hood, és ez az év második legerősebb magyar nyitóhétvégéje a Valami Amerika 3 után. A rendezőt telefonon értük utol: megkérdeztük, számított-e ekkora sikerre, mivel magyarázza a film népszerűségét, és hogy mit élt meg a legnagyobb kihívásnak a film készítése során.
Vágólapra másolva!

Goda Krisztina az erős nyitóhétvégéről azt mondta:

Elárulta, hogy nem voltak elvárásai a nézőszámmal kapcsolatban:

Goda Krisztina rendező a BÚÉK díszbemutatóján Forrás: InterCom

A sikert azzal magyarázta, hogy - a stáb kiváló munkája mellett -

A film szereplői Hevér Gábor, Lengyel Tamás, Elek Ferenc, Mészáros Béla, Bata Éva, Törőcsik Franciska és Szávai Viktória.

A film készítése során azon dolgoztak a legtöbbet, hogy

A sikerben szerinte nagy szerepet játszott az is, hogy erős alapanyagból dolgoztak Divinyi Réka forgatókönyvíróval: a film Paolo Genovese Teljesen idegenek című filmjének a remake-je (az olasz rendezőtől itt kérdeztünk korábban). A remake készítésének folyamatáról Goda Krisztina elmondta, hogy teljes kreatív szabadságot kaptak, a fő kihívást pedig az jelentette, hogy

A BÚÉK Szilveszter éjjelén játszódik, amikor egy baráti társaság úgy dönt, hogy egy játékkal fűszerezi meg a bulit: egész este mind a heten úgy telefonálnak és írnak (vagy fogadnak) üzeneteket a mobiljukon, hogy a többiek is láthassák és hallhassák azokat. És ezzel el is kezdődik a hazugságok, átverések és simliskedések hosszú sora. Mert mindegyiküknek vannak titkai, szégyellnivalója, másik szerelme, másik élete, és könnyebb hazudniuk, mint őszintének lenni.

A film producerei Geszti Péter, Ditz Edit, és Zákonyi S. Tamás, az operatőr Szecsanov Martin.

A BÚÉK december 6-tól látható a magyar mozikban.