A szépség belülről fakad: színésznők, akik elcsúfíttatták magukat

A rém
Vágólapra másolva!
Nem ritka a filmvilágban, hogy valaki egy szerep kedvéért hatalmas fizikai átváltozáson esik át. Különösen szembetűnő tud lenni, amikor egy gyönyörű színésznőt csúfítanak el, de ezeknek az alakításoknak általában megvan a hozadéka. Ilyen szerepek közül szedtük össze a legérdekesebbeket.
Vágólapra másolva!

Nicole Kidman: Az órák, Pusztító

Nicole Kidmant a legtöbben hideg jégkirálynőnek tartják markáns vonásai miatt, de nála bátrabb színésznő kevesebb van Hollywoodban. Igazi kaméleon, aki számtalan karaktert megformált már. A 2002-es Az órák-ban Virginia Woolf írónőt keltette életre kiválóan, aminek apropóján egy szép műorrot kapott. No meg egy Oscart. Mégis sokkal szembetűnőbb volt átváltozása az idei Pusztító című filmben, melyben egy kiégett, alkoholista rendőrt alakít, akit a múltja kísért. Kár tagadni, borzasztóan elcsúfították Kidmant, de a játéka így is pazar volt, nélküle fele ilyen hatásos nem lett volna a film. Ennyit számít egy jó színésznő.

Hilary Swank: A fiúk nem sírnak

Szintén egy olyan színésznő, aki sajátos arcvonásokkal bír, így többször szabtak rá „férfiasabb” szerepeket. Manapság keveset hallani róla, de Swank a 2000-as években abszolút A-listás sztárnak bizonyult. Az 1999-es A fiúk nem sírnak egy igaz történetet mesélt el, melyben a magát férfinak kiadó fiatal lány, Brandon Teena kálváriáját elevenítették fel. Swank rövid hajjal, mély hanghordozással, melleit leszorítva játszott végtelenül hitelesen. Maga a film egy pokolian erős, szívszaggató és kemény dráma, ami önmagában is megállja a helyét, de a színésznő alakítása emelte még inkább piedesztálra. Jött is a megérdemelt Oscar. Ironikus, hogy Swank második Oscarját szintén egy maszkulinabb karakter megformálásért kapta a Millió dolláros bébi főszerepében.

A fiúk nem sírnak Forrás: [origo]

Charlize Theron: A rém

Az egyik, ha nem a legismertebb átváltozás Charlize Theroné. A gyönyörű színésznő a 2003-as A rém-ben bújt Aileen Wuornos sorozatgyilkos bőrébe, aki 1989 és 1991 között hét férfit ölt meg, állítása szerint önvédelemből. Theron félelmetesen jól játszotta a megtört nőt, aki a gyilkosságokban látja a megoldást.

A rém Forrás: Intercom

Minden tekintetben tökéletes választásnak bizonyult, a legsokkolóbb azonban mégiscsak a külleme lett. Műfogakat kapott, a szemöldökét leborotválták, arcát megöregítették, és még 15 kiló pluszt is felszedett magára. Az akadémia ismét nem maradt hálátlan, Theron megkapta az Oscar-díjat.

Cikkünk a következő oldalon folytatódik!