Meghalt Bruno Ganz

Vágólapra másolva!
Meghalt Bruno Ganz, a „legnagyobb német nyelvű színész”, ahogy a Frankfurter Allgemeine Zeitung búcsúztatja. Már a hatvanas évek végétől az egyik legjelentősebb színpadi színésznek tartották Németországban. Rengeteg német és angol nyelvű filmben játszott. Magyarországon a legismertebbek a Berlin felett az ég és A bukás – Hitler utolsó napjai. A hírt a Frankfurter Allgemeine Zeitung közölte, a színész menedzsmentjére hivatkozva – írja a hirado.hu. 
Vágólapra másolva!

A svájci származású színész hosszú betegség után 77 éves korában, zürichi otthonában péntek este halt meg.

Bruno Ganz és Peter Falk a Berlin felett az ég híres jelenetében:

19 éves korában szerepelt először filmben. Olyan jelentős alkotásokban játszott, mint A brazíliai fiúk, Az amerikai barát, a Berlin felett az ég, A mandzsúriai jelölt vagy A felolvasó.

A Mengeléről szóló A brazíliai fiúk-ban Laurence Olivier-vel:

Legismertebb alakítása az Oliver Hirschbiegel rendezte, A bukás – Hitler utolsó napjai című filmjének főszerepe volt 2004-ben. Ezért 2004-ben Európai Filmdíjra is jelölték legjobb férfi alakítás kategóriában.

A bukás – Hitler utolsó napjai leghíresebb jelenetében:

Bruno Ganz pályafutása alatt több mint 50 filmben játszott. Utolsó filmje, amiben szintén az egyik főszereplő volt, Lars von Trier 2018-as horror-drámája, A ház, amit Jack épített.

Az egyik utolsó felvétel Bruno Ganzról, Cannes-ban a vörös szőnyegen A ház, amit Jack épített premierje előtt: