Fődíjat kapott a Rossz versek Monte-Carlóban

Reisz Gábor (Merthner Tamás) és Nagy Katica (Csák Anna, Tamás barátnője) a Rossz versek-ben
Vágólapra másolva!
Magyar sikerrel zárult szombat este a Monte-Carlói Nemzetközi Filmfesztivál. Reisz Gábor Filmalap támogatással készült alkotása, a Rossz versek (amiről itt írtunk) kapta a fődíjat a világhírű Emir Kusturica által elnökölt zsűrítől. A fődíjat, melyet ezúttal nyert el először magyar film Reisz Gábor személyesen vette át a fesztivál záró gálaestjén Monte-Carlóban.
Vágólapra másolva!

- a Rossz versek időutazásra visz a főszereplő lelkén keresztül Magyarország elmúlt három évtizedébe.
Reisz Gábor önéletrajzi ihletésű filmjében foglalkozik a felnőtté válás legfontosabb kérdéseivel: megvalósíthatóak-e a vágyaink, és különböző gyerekkori énjeink elégedettek lennének-e azzal az emberrel, akivé váltunk.

- mondta el Reisz Gábor, aki a Rossz versek főszereplője is egyben.

Reisz Gábor Filmalap támogatással készült diplomamunkája, a VAN valami furcsa és megmagyarázhatatlan óriási meglepetés siker volt, kultfilm lett és világszerte díjakkal jutalmazták a filmfesztiválok. A VAN sikerét követően Reisz Gábor részt vehetett a cannes-i filmfesztivál rezidensprogramjában, amelynek keretében több hónapon át dolgozott Párizsban az új forgatókönyvén. A Rossz versek-et tavaly decemberben mutatták be a hazai mozik, nemzetközi premierje az A-kategóriás tallinni filmfesztiválon volt, nemrég Torinóban három zsűri díjazta olaszországi fesztiválpremierje alkalmával.