ORIGO24 órakomment.huvidea[freemail]

[origo] filmklub> !ALROVAT_NEVE

Hírek Kritikák Előzetes Összeállítások Interjúk Premierek

Kiadták az első fotót a Han Solo fiatalkori kalandjairól szóló, második különálló Star Wars-filmből, és hol máshol is készülhetett volna a felvétel, mint a pimasz űrcsempész kedvenc űrhajójának, a Millennium Falconnak a pilótafülkéjében. 

Woody Harrelson, Chris Miller rendező, Phoebe Waller-Bridge, Alden Ehrenreich, Emilia Clarke, Phil Lord rendező, Donald Glover és Joonas Suotamo (Csubakka) a Han Solo-film forgatásán

Forrás: Copyright: 2017 Lucasfilm Ltd. & ™, All Rights Reserved./Jonathan Olley

A film főszerelőit és két rendezőjét láthatjuk a képen, a színészek még nem viselik a jelmezüket, bár a főhőst alakító Alden Ehrenreich barna bőrdzsekije mintha ismerős lenne valahonnan. 

Az egyelőre cím nélküli Han Solo-film 2018. május 25-én érkezik meg a mozikba, a forgatás hétfőn kezdődött el a londoni Pinewood stúdióban. A forgatókönyvet Lawrence Kasdan és Jon Kasdan írta, a film operatőre Bradford Young, aki jelenleg Oscar-jelölt az Érkezés című sci-fi fényképezéséért. 

Kedden délután a magyar sajtó képviselői is megcsodálhatták az Arany Medve-díjat, amit Enyedi Ildikó nyert el a Berlinalén a Testről és lélekről című filmjével. Tizennyolc év telt el a rendező legutóbbi filmje óta, és Enyedi elismerte, hogy a várakozás éveiben előfordult, hogy elvesztette a biztonságérzetét, de szerencsére volt benne valami ösztönös képesség arra, hogy rossz emberekkel ne szövetkezzen. Nagy Ervin a dalai lámához hasonlította Enyedit, Muhi András producer szerint pedig ennek a filmnek most kellett elkészülnie, ezekkel a szereplőkkel és stábtagokkal.

Kijött egy rövid, de nagyon érdekes videó a tizennégy Oscar-díjra jelölt Kaliforniai álom forgatásáról. A stáb éppen azt a jelenetet veszi fel, amiben Mia (Emma Stone) bulizni indul a barátnőivel. 

Annyiból áll a jelenet, hogy Stone kisasszézik az úttestre, ott pördülnek párat a lányokkal, majd tánclépésben elmennek a közelben parkoló kocsijukig. A kép bal alsó sarkában, egy kis ablakban futnak azok a képsorok, amiket a moziban is láttunk, de most megnézhetjük azt is, mi zajlott mindeközben a kamera másik oldalán.

Emma Stone a Kaliforniai álom című filmben

Forrás: Freeman Film

A steadicam kamerát működtető Ari Robbins először leköveti Stone-t, ahogy az udvarról kijön az utcára, majd a férfi fellép egy darura, és onnan veszi tovább a lányokat fentről. A legmókásabb rész ezután jön: két markos legénynek kell lehúzni megint a darut az utca szintjére. 

Mi az a steadicam?

A steadicam egy kamerastabilizációs rendszer, amely kiszűri a kézikamerás felvételek során jelentkező rázkódásokat, így a rögzített kép olyan érzetet kelt, mintha a kamera a föld felett körülbelül másfél-két méteres magasságban repülne. Segítségével bonyolult kameramozgások érhetők el, sínrendszerek és egyéb állványzat kiépítése nélkül. (Wikipédia)
A mindössze 30 millió dollárból készült Kaliforniai álom eddig 134 milliót gyűjtött össze az amerikai mozipénztárakban, világszinten pedig már 340 milliónál tart. És az elképesztő anyagi siker még nem minden, ezt a varázslatos musicalt tartják a legesélyesebbnek a fődíjra a most vasárnapi Oscar-gálán. 

De jó ilyen csodálatos filmmel búcsúzni az évtől!

Ha arra vágyik, hogy egy film kiszakítsa a hétköznapokból, és csurig töltse boldogsággal, ne keresgéljen tovább. A Kaliforniai álom olyan, mintha túladagolnánk magunkat bejglivel és szaloncukorral, mégsem csapnánk el a gyomrunkat: varázslatos, tarkabarka musical, szellemes dalszövegekkel, bámulatos táncjelenetekkel, nagy adag melankóliával, valamint Ryan Gosling és Emma Stone eszményi párosával. A cinizmust érdemes otthon hagyni. Olvassa el kritikánkat!


Csodás fotót posztolt Fliegauf Bence a Facebook-oldalán. A felvételen két medveszobor perdül táncra egy üvegasztalon, konkrétan az az Ezüst Medve-díj, amit Fliegauf a Csak a szél című filmjéért nyert el a 2012-es berlini filmfesztiválon, illetve az az Arany Medve-díj, amit a hétvégén kapott Enyedi Ildikó a Testről és lélekről című filmjéért az idei Berlinalén. "Bence és Ildikó szakmai találkozója" - fűzte megjegyzésként a fotóhoz Fliegauf. Azt viszont nem értem, Tarr Béla medvéjét miért nem hívták meg ebbe a buliba.

Ki ne szeretne eldicsekedni azzal a barátainak, hogy szerepel az Oscar-jelölt (vagy lehet, hogy akkor már Oscar-díjas!) Mindenki rendezőjének új filmjében? Ez könnyen megvalósulhat, ha jelentkezik Deák Kristóf új projektjének felhívására. Ráadásul nemcsak menőpontokat szerezhet, hanem maga a forgatás is őrült nagy mókának ígérkezik.

Hais Dorottya, Deák Kristóf rendező és Gáspárfalvi Dorka a Mindenki forgatásán

Forrás: Mindenki Facebook

A legjobb játék című kisjátékfilmhez keresnek százötven önkéntest. Deák készülő filmjében a kreativitás győzedelmeskedik a gépesítéssel és az elembertelenedéssel szemben. Az alkotók az emberi összetartozás erejét szeretnék megjeleníteni egy ambiciózus látványú finálé megalkotásával. Könnyen tanulható, mégis rendkívül látványos miniperformanszokat kell majd előadni olyan grandiózus terekben, mint egy újonnan épített metróállomás vagy egy pályaudvar. A mozgásért Nina Kov koreográfus fog felelni.

Referenciafotó A legjobb játékhoz - Egy kocka Mia Doi Todd Open Your Heart című számához készült klipből, amit Michel Gondry rendezett

Forrás: Vimeo

Akinek mindez felkeltette az érdeklődését, számítson arra, hogy

márciusban részt kell vennie három hétvégi próbán, a forgatás pedig április elsején és másodikán lesz. Kortól és nemtől függetlenül keresik azokat a motivált és pozitív embereket, akik szeretnek mozogni, és szeretnének egy kreatív és szórakoztató alkotás részese lenni. Táncos előképzettség nem szükséges.

Jelentkezni február 28-ig lehet a ljmozgas@gmail.com e-mail címen egy fotóval és egy rövid bemutatkozással. Egy nappal korábban pedig szurkoljunk Deák Kristófnak és a Mindenki stábjának, ugyanis magyar idő szerint február 27-én hajnalban tartják az Oscar-gálát, ahol kiderül, meglesz-e az első magyar Oscar az élő szereplős rövidfilmek kategóriájában.

Angelina Jolie Kambodzsában járt, hogy a First They Killed My Father című új dokumentumfilmjét népszerűsítse. A válófélben lévő sztármami (copyright: Life.hu) magával vitte az útra mind a hat gyermekét: a 15 éves Maddoxot, a 13 éves Paxot, a 11 éves Zaharát, a 10 éves Shilohot, illetve a nyolcéves ikreit, Knoxot és Vivienne-t.

Angelina Jolie egy csokor virágot vesz át Kambodzsa királyától a film premierjén

Forrás: AFP

Jolie amellett, hogy virágot vett át a kambodzsai királytól, és a fájdalmas válásáról mesélt a BBC újságírójának, a helyi szokásoknak megfelelően megsütött és megevett pár pókot és skorpiót is. Erről készült az alábbi videó, amit a BBC tett közzé.

A finom lakomából jutott a gyerekeknek is, Knox még azt is elárulta, milyen íze van a bogaraknak: "Mint a kiszáradt chips. Igen, olyan, mint az ízetlen chips."

Jolie dokumentumfilmjét, ami a kambodzsai népirtásról szól, a Netflixen fogják bemutatni valamikor idén.

Kylo Renként dühöngve rendezte át lézerkarddal egy szoba berendezését Az ébredő Erőben, most a világ legjámborabb embereként láthatjuk Jim Jarmusch új filmjében. Adam Driver a szeptember 11-i terrortámadás után tengerészgyalogosnak állt, aztán elvégezte a legmenőbb New York-i színiiskolát, és ő lett az utóbbi évek egyik nagy színészfelfedezettje. Olyan nagynevű rendezőkkel dolgozott már együtt, mint Steven Spielberg, Clint Eastwood, Martin Scorsese és a Coen testvérek. Emellett ő alakítja a Csajok című HBO-sorozat legemlékezetesebb figuráját, a Star Wars miatt pedig tinifiúk millió rajonganak érte. Az épp New Yorkban tartózkodó Adam Driver telefonon mesélt az Origónak arról, mik voltak a legszebb budapesti emlékei, miért gondolja, hogy a film vízre íródik, mi volt a gond a párhuzamos parkolással, és Jarmuschnak melyik poénján szakadt a röhögéstől a forgatáson.

A Twitteren gratulált a rendezőnek és a stábnak Andy Vajna filmügyi kormánybiztos.

Kostyál Márk kiadta minden dühét első nagyjátékfilmjében, a westernes hangulatú Kojotban, amelyben férfiak a porban fetrengve verekednék a földért. A jórészt határon túli színészek kiválasztása telitalálatnak bizonyult, nekik köszönhetően hiteles vidéki miliőt tudott teremteni a film. Vannak részei, amikor kifejezetten élményszámba megy a Kojot. Kár, hogy végül túlságosan is zavarossá válik, csak módjával meri kritizálni a macsó férfieszményt, és csúnyán elbánik az egyetlen komoly női karakterrel. 

A Saul fia végigtarolta a világ díjkiosztóit, de a főszerepet játszó Röhrig Géza életét nem változtatta meg különösebben a film elképesztő sikere. Sok ajánlatot kapott Hollywoodból, de mindet visszautasította, továbbra is halottmosdatóként keresi a kenyerét New Yorkban. 

Nézd meg premier előtt!
hirdetés

Hirdetés

60
50
40

Hirdetés