2008 a moziban: Legviccesebb jelenet

Vágólapra másolva!
Az idei vígjáték-felhozatal erősségét mutatja, hogy olyan, vicces jelenetekben cseppet sem szűkölködő filmek maradtak le ötös toplistánkról, mint a Juno, a Lepattintva vagy A nyomozó, de következetesek maradtunk és azt az öt jelenetet választottuk ki, amelyen tényleg hangosan nevettünk a moziban.
Vágólapra másolva!

5. Meryl Streep és Pierce Brosnan eléneklik az SOS-t (Mamma Mia!)

Forrás: [origo]

A kétszeres Oscar-díjas Streep és Brosnan öniróniából csillagos ötösre vizsgáztak, már amikor elvállalták az ABBA-musical főszerepeit. Úgy képzeljük, a kétségbeesett-érzelgős SOS előadását lehetett a legnehezebb kibírni röhögés nélkül, mindenesetre minket megnevettetett a végtelenül bájos duett. Nézd meg a jelenetet!

Olvasnivaló: a Mamma Mia! kritikája

+ + +

4. James Franco isten vaginájához hasonlítja a füvet (Ananász expressz)

Forrás: [origo]

Seth Rogen és James Franco tizenéves koruk óta együtt lógnak különböző forgatásokon, nem csoda, hogy a füvezős akciófilm leghitelesebb és legszórakoztatóbb része az volt, amikor ezek ketten csak csilleztek Franco figurájának a kérójában. Az a monológ viszont, amiben Franco levezeti új szuperfüve képzeletbeli családfáját, már Rogen forgatókönyvírói tehetségét dicséri. Nézd meg a jelenetet!

Olvasnivaló: az Ananász expressz kritikája

+ + +

3. Stefanovics Angéla bemutatkozik a rapidrandin (9 és 1/2 randi)

Forrás: [origo]

Ennek a felejthető romantikus filmnek esélye se lett volna felkerülni bármelyik év végi toplistánkra, ha nem csillogna ki belőle Stefanovics Angéla másfél perces jelenete. A kirándulni, olvasni és zsoltárokat énekelni szerető szűzlány olyan édes reakciót vált ki Fenyő Ivánból, hogy legszívesebben megzabálnánk mindkettőjüket. Nézd meg a jelenetet!

Olvasnivaló: a 9 és 1/2 randi kritikája

+ + +

2. A bekokózott törpe előadja teóriáját a feketék és fehérek közti háborúról (Erőszakik)

Forrás: [origo]

Ha a toplistát aszerint állítanánk össze, hogy melyik filmen nevettünk a legtöbbet, egyértelműen az Erőszakik vinné el a pálmát a legtöbb hangosan röhögős jelenettel, így viszont csak ezüstérmet kap a bekokainozott törpéért (Jordan Prentice), aki szerint a faji feszültségek a feketék és fehérek közti háborúhoz vezetnek majd. Nézd meg a jelenetet!

Olvasnivaló: interjúnk Martin McDonaugh-val, interjúnk Colin Farrell-lel

+ + +

1. Gubík Ágit leszipuskurvázzák (Pánik)

Forrás: [origo]

Nem értjük, miért nem nézték meg többen Till Attila első, abszolút élvezetes filmjét. Mi még év elején, a Szemlén láttuk, de azóta se felejtettük el azt a visítva röhögős jelenetet, amiben a pánikbeteg Gubík Ági egy papírzacskóval a kezében véletlenül belesétál a meleg rendőrök (Thúróczy Szabolcs és Kovács Lehel) pisztolyokkal nyomatékosított párkapcsolati válságába, és ezért meg is kapja a magáét.

Olvasnivaló: a Pánik kritikája, interjúnk Till Attilával, interjúnk Gubík Ágival