2008 a moziban: Legpocsékabb alakítás egy korábbi Oscar-díjastól

Vágólapra másolva!
Szinte már hagyomány, hogy az Oscar-díj elnyerése után minden színészt elárasztanak rémesebbnél rémesebb ajánlatokkal. Így lesz a fiatal drámai színésznőből seperc alatt bukott akcióliba, a karizmatikus színészből pedig sablonos képregény-gonosz. Idén nem csak ezek a tipikus esetek fordultak elő, olyan is akadt, akivel lassan visszaadatnánk a szobrát.
Vágólapra másolva!

5. William Hurt (A hihetetlen Hulk)

Forrás: [origo]

Kezdhetnénk rögtön azzal, hogy mit keres Edward Norton egy zöld gumibaba bőrében, de ő még fiatal (és nem is Oscar-díjas), megteheti. William Hurt azonban az Erőszakos múlt-ban nyújtott zseniális cameója után megérdemelt volna egy karrier-reneszánszt. Helyette ezt választotta, gratulálunk.

+ + +

4. Juliette Binoche (Dan és a szerelem)

Forrás: [origo]

Régóta sejtjük, hogy az egyébként fantasztikus és csodálatos Juliette-nek le kellene cserélnie a hollywoodi ügynökét, hiszen Franciaországban hiába kap továbbra is izgalmas szerepeket, amerikai filmekben szinte mindig csak bárgyún kell bazsalyognia. Ez a dögunalmas romantikus komédia maximum Kate Hudsonnak lehetett volna színészi kihívás.

+ + +

3. Susan Sarandon (Speed Racer - Totál turbó)

Forrás: [origo]

A régebben makulátlan szerepválasztásairól ismert Sarandon miatt most már komolyan kezdünk aggódni, hiszen sorozatban vállalja el a tehetségéhez és legendájához méltatlan mellékszerepeket. Wachovskiék harsány színekben pompázó buktájában olyan volt, mint egy rajzfilmkarakter. Mi jöhet ezután? Flinstone család?

+ + +

2. Javier Bardem (Szerelem a kolera idején)

Forrás: [origo]

Picit csalunk, hiszen Márquez zseniális regényének csapnivaló adaptációját Bardem Oscar-diadala (Nem vénnek való vidék) előtt mutatták be, sőt valószínűleg profitált is abból. Pedig a spanyol színészóriásnak a borzalmas sminkekben való bambuláson kívül nem sok feladata akadt ebben a filmben - teljes csalódás.

+ + +

1. Forest Whitaker (Az utca királyai)

Forrás: [origo]

Oké, megértjük: Whitaker húsz éven keresztül következetesen próbálta a minőséget képviselni, most, az Oscar után szeretne végre egy kis pénzt is látni. A tévéfilmnek is gyenge Az utca királyai-ban viszont sikerült a legfantáziátlanabb szerepet megkapnia, ilyet tizenöt évvel az Oscar után szokás elvállalni, nem azonnal.