2008 a moziban: Legjobb csók

Vágólapra másolva!
Emlékezetes csókjelenet nem csak az lehet, amelyik lábremegtetően szexi, néha pont ártatlanságával vagy váratlanságával vesz le minket a lábunkról a filmes puszi. Idei kedvenceink közt találni csókot mindhárom fajtából.
Vágólapra másolva!

5. Steve Buscemi és Julie Bataille (Párizs, szeretlek!)

Forrás: [origo]

Abból, hogy a békafejű Buscemi található az egyik felén, mindjárt sejthető, hogy ez a csók nem az érzéki, hanem a komikus kategóriába tartozik. A szerencsétlen amerikai turista már amúgy is halálra parázza magát a párizsi metrón, de gondjait még tetézi, hogy egyszer csak lekapja egy vadidegen francia lány, aki a pasiját akarja épp féltékennyé tenni. És még azt mondják, Párizs a szerelem városa.

+ + +

4. Ellen Page és Michael Cera (Juno)

Forrás: [origo]

A Junó-t sokan kritizálták életszerűtlenül szellemes(kedő) dialógusaiért, de a tiniszerelem ama megnyilvánulása, hogy Juno telepakolja Bleeker postaládáját Tic Tac-kal és az ezt követő párbeszéd a sportpálya szélén egyaránt forgatókönyvírói telitalálat. A "- Kúl vagy anélkül, hogy erőlködnél. - Pedig nagyon is erőlködöm."-párbeszédnél már olvadozunk, aztán csak a régóta várt puszinak kell elcsattannia.

+ + +

3. Javier Bardem és Rebecca Hall (Vicky Cristina Barcelona)

Forrás: [origo]

Woody Allen idei filmjének már a reklámkampánya is arra az ígéretre épült, hogy itt aztán mindenki mindenkivel össze fog jönni, mely ígéretet aztán elég visszafogottan váltotta csak be a film. Javier és Scarlett első egymásra találását Woody gyomorbajjal komédiázza el, a Penélope és Scarlett közti várva várt leszbicsók pedig inkább csak egy futó puszi a sötétkamra félhomályában. Ellenben amikor a racionális nőt játszó Rebecca enged fel a spanyol gitárzene és Javier tüzes sármja hatására, az egy pillanatra a nézőbe is beleszorítja a levegőt.

+ + +

2. Tóth Orsi és Lajkó Félix (Delta)

Forrás: [origo]

A Delta testvérei közt nem is fokozatosan kialakuló vonzalom, hanem eleve meglevő kapocs van, ami olyan természetességgel van jelen, hogy szinte filmes jelzésére sincsen szükség. Ahogy a többi drámai történést sem mutatják meg nekünk, a csók is rejtve marad, ettől megkapó és izgalmas is amellett, hogy magától értetődő. Amikor Orsi csókol, Félixet látjuk hátulról, amikor Félix viszonozza a csókot, a lábaikat nézzük, és a pipiskedő lány szinte már túl aranyos is ebbe a filmbe.

+ + +

1. Jude Law és Norah Jones (My Blueberry Nights - A távolság íze)

Forrás: [origo]

Ezt az édes-érzéki csókot már a legjobb csókjeleneteket összegyűjtő örökranglistán is szerepeltettük, nyilván idén övé az első hely. Lehet, hogy van, akinek túl szirupos Law és Jones felülről fényképezett, tejszínnyalogatós egymásba fonódása a bárpulton Jones The Story című számára, mi viszont felvállaljuk, hogy elandalodtunk és szerelmes hangulatba kerültünk tőle. A film megérett egy karácsonyi újranézésre.