2008 a moziban: Legjobb filmplakát

Vágólapra másolva!
Idén csodálatos harmónia uralkodik ebben a kategóriánkban; azaz jó filmekhez jó plakátok járultak. Nem minden esetben a legszebb verziók kerültek ki a magyar villamosmegállókba, mozikba és programajánló-címlapokra, de az biztos, hogy egy magára valamit is adó filmrajongó szobájának falán ott gömbölyödött idén Juno és ott vicsorgott Joker.
Vágólapra másolva!

5. Égető bizonyíték

Forrás: [origo]

Csak Coenék engedhetik meg maguknak, hogy filmjükben szerepel Clooney és Pitt, de ők inkább pálcikaembereket raknak a filmplakátra. A forgalmazók ennél jobban szeretnek biztosra menni; így a sztárok képével is kiegészült a poszter, de az a változat is ötletes volt és a film szellemiségéhez passzoló.

+ + +

4. Fél Nelson

Forrás: [origo]

Egy briliáns design egy briliáns filmhez, ami olyan későn érkezett meg hozzánk, hogy a célközönség jó részének már a DVD-polcát díszítette a crack-függő tanárbácsi táblája.

+ + +

3. Juno

Forrás: [origo]

Vidám, hangulatos, karakterközpontú és picit meghökkentő - pont mint a film. Azóta kötelező minden terhes havernőnknek ilyen narancssárga csíkos pólót venni. Ráadás: ez a verzió is szuper.

+ + +

2. Mély harapás

Forrás: [origo]

Magyarországon sajnos csak egy moziban díszelgett ez a pikáns plakát, ami volt olyan figyelemfelkeltő és polgárpukkasztó, mint ez a betiltott verzió.

+ + +

1. A sötét lovag

Forrás: [origo]

Christopher Nolan második Batman-filmje nem kis marketing-kihívással nézett szembe, amikor a film főgonoszát alakító Heath Ledger fél évvel a bemutató előtt váratlanul elhunyt. A beharangozó kampány ekkor már javában Jokerre épült és a karakterből gyakorlatilag a bemutató előtt legenda lett. Szerencsére a végeredmény felért az elvárásokig és az sem ártott, hogy egy tucat hivatalos (és Joker által kidekorált) plakát látott napvilágot. Kedvencünk a fenti és ez a kártyás, de az sem baj, hogy erről a Harcosok klubja juthat eszünkbe. (Pláne, ha Batman egy másik sötét cimborája kezét is megfogja.)