Hugh Grant az élre riszálta magát

Vágólapra másolva!
A korai tavasz ellenére a mozik januári jegybevételeket könyveltek, és a heti premierfilmek biztató számban vonzották a budapestieket. A legnépszerűbb a Hugh Grant-Drew Barrymore páros nevével fémjelzett, Zene és szöveg című romantikus komédia volt.
Vágólapra másolva!

Negyedik hétvége után az S.O.S. szerelem! című magyar sikerfilm 87 786 nézőnél tart, szinte teljes szinkronban a Csak szex és más semmi című ugyancsak magyar ex-blockbuster 25 napi teljesítményével (87 592). Sas Tamás "Titanic"-ja jó úton halad, hogy akár a 200 ezres távot is megússza a fővárosban.

Romantikus vígjátékkal piacra lépni talán a legkevésbé rizikós vállalkozás manapság, pláne, ha a főszerepben a műfaj klasszikus veteránja, Hugh Grant csapja a szelet. Drew Barrymore-nak, a románc tárgyának is széles közönségbázisa gyűlt össze a Bambanő (5654) a Jószomszédi iszony (10 068) Az 50 első randi (14 036) vagy a Szívem csücskei (4098) óta. A kettejük által jegyzett Zene és szöveg című limonádé 17 704 nézőt vonzott, majd annyit, mint a 100 ezer nézőn már túljutó Holiday (18 775). A jó szájhagyományon és a piac telítettségén múlik, hogy a Zene és szöveg higanyszerű csípőmozgással megugorja-e ezt a tekintélyt parancsoló magasságot.

A Hannibal Lecter gyermekéveit feldolgozó Hannibal ébredése decens 10 930 nézőt villanyozott. Ez a szám ugyan messze van attól, amit az öt Oscarral jutalmazott Bárányok hallgatnak (34 697) vagy a Hannibal (41 640) produkált, de ebben a fejezetben sem Anthony Hopkins, sem Jodie Foster nem vállalt szerepet. A Hannibal ébredése számára a Vörös sárkány (32 214) is megközelíthetetlen maradt, igaz persze, hogy a kannibál Hannibal-szériából most először maradt ki mindkét Oscar-díjas színész.

Az idei Oscar-szezon legünnepeltebb függetlenje is landolt végre a hazai flaszteron! A Faun labirintusa című mexikói-spanyol gótikus mesefilm három szobrocskát söpört be meglepetésre. Guillermo del Toro rendező Pannonföldön sem ismeretlen: a Mimic - A Júdás faj (14 447), a Penge 2 (26 324), vagy a Pokolfajzat (7380) rendezője nézőszám tekintetében ugyan hazai pályafutásának mélypontját villantotta, a spanyolul beszélő látomás azonban a hétvégén toborzott 7181 nézőjével várhatóan a művész mozik kedvence lesz még hónapokig.

Mészáros Péter első nagyjátékfilmje, a Kythéra 346 nézővel nem hozott áttörést, míg Agnieszka Holland Beethoven árnyékában (587) című dolgozata sem adott okot pezsgős reggelire a négy hónap után téli álmából ébredő Intersonicnak.

Boogieman
Odeon