Mutáns teknőcök alázták le Adam Sandlert

Vágólapra másolva!
A hétvégén az átlagosnál több - hat - új filmet mutattak be országos szinten Amerikában. Csak a tini nindzsa teknőcök tudtak igazán szép eredményt elérni, a másik öt premierfilm háttérbe szorult a még mindig népszerű korábbi bemutatók mellett. A hétvége fő tanulsága pedig: Adam Sandler hülyéskedjen vagy maradjon otthon.
Vágólapra másolva!

A negyedik, egyszerűen csak TMNT-nek (úgy mint: Teenage Mutant Ninja Turtles) keresztelt tini nindzsa teknőc-film a forgalmazó elvárásait meghaladó 25,5 millió dollárt hozott a hétvégén. Az első két rész ugyan jobban teljesített ennél (az első film nyitása mai jegyárakra átszámítva 40 millió dollár lenne), de a legutóbbi, 1993-as epizód kevesebbet hozott (12,4 m.).

A 300 és a Faterok motoron még mindig kiirthatatlan a toplistáról: előbbi a második helyen áll 20,5 milliós hétvégi, és tizenhét nap alatt már 162,4 milliós teljes bevétellel. Utóbbi negyedik a listán 14,4 millióval (összbevétel eddig: 123,8 m.).

Harmadik helyen nyitott a Mark Wahlberg főszereplésével készült Shooter című akciófilm 14,5 millióval. A kb. 60 millió dollárból készült alkotás eredménye nem nevezhető elsöprőnek, de nagyjából megegyezik olyan tavasszal bemutatott akciófilmek teljesítményével, mint például a tavalyi A testőr.

A The Last Mimzy című mesefilm az ötödik helyen indult 10,2 millióval és nem túl erős mozinkénti átlaggal. A Sziklák szeme 2 10 milliót hozott, azaz a horrorfolytatásoknál megszokott módon kevesebbet, mint elődje (15,7 m.).

Nem először bizonyosodik be: Adam Sandlerre komoly szerepben nem kíváncsi a közönség. Ahogy korábban a Kótyagos szerelem-mel és a Spangol-lal sem robbantott kasszát, most sem tett szert nagy népszerűségre a Reign Over Me című drámával, amelyben egy depressziós fickót alakít. A film csak 8 milliót hozott, amellyel a toplista nyolcadik helyéig jutott.

A Pride című sportfilm teljesített a leggyengébben a friss bemutatók közül: csak 4 milliót hozott a hétvége során.