Nem jelölték Oscar-díjra a magyar filmet

Oscar 2015, Bucsi Réka
Vágólapra másolva!
Az Amerikai Filmakadémia csütörtökön délután jelentette be, hogy mely filmek jutnak az Oscar-döntőbe. Őrülten drukkoltunk a 26 éves Bucsi Rékának, hogy Symphony no. 42 című kísérleti animációs filmje versenyezhessen a szoborért februárban, de végül nem került a döntőbe. Bucsi Réka tegnap azt mondta nekünk, nagyon fog örülni annak is, ha nem jelölik, és mindenképpen gombapaprikást főz ma este. 
Vágólapra másolva!

"Nagyon kevés az esélye, hogy jelöljenek, mert nagy nevekkel versenyzek, híres stúdiókkal, korábban jelölt vagy nyertes rendezőkkel" - jósolta az Origónak Bucsi Réka, és végül igaza lett, mert csütörtökön délután az Oscar-bejelentésen öt másik alkotást neveztek meg animációs rövidfilm kategóriában az esélyesek között.

Tavaly novemberben derült ki, hogy Bucsi Réka animációs rövidfilmjét, a Symphony no. 42-t beválogatta az Amerikai Filmakadémia az Oscar-díj tízes listájára (shortlist), amely voltaképpen a szoborért folyó küzdelem elődöntője. Ma megtudtuk, a tíz közül melyik öt film jut tovább a döntőbe. Az Oscar-díjakat február 22-én osztják ki.

Bucsi Réka Forrás: Bucsi Réka

Bucsi Réka az Origónak adott interjúban hangsúlyozta, neki az is nagy öröm, ha nem jelölik, mert akkor koncentrálhat az új munkájára. "Elképzelhetetlennek tűnt, hogy rákerüljek, de amint rákerültem, már nem látom annyira nagy dolognak" - mondta Réka az Oscar-verseny shortlistjéről. A Moholy-Nagy Művészeti Egyetem (MOME) animáció szakán másfél éve végzett lány jelenleg Dániában dolgozik új filmjén.