Kate Winslet nyelte a könnyeit DiCaprio Oscar-beszéde alatt

Kate Winslet
Vágólapra másolva!
Helyrezökkent az élet rendje, Hollywood egyik legtehetségesebb színésze végre-valahára megkapta az őt megillető elismerést. Leonardo DiCaprio Oscar-szobrának a kollégái is nagyon örültek, Kate Winslet, a régi jóbarát a könnyeit is alig tudta visszatartani. Vajon a nézőtéren figyelő medve is gratulált Leónak, míg ő a nevét gravíroztatta a szobrocskára?
Vágólapra másolva!

Már az Oscar-gála elején bejárta az internetet az a fotó, amelyen Kate Winslet és Leonardo DiCaprio bizakodóan, jókedvvel ölelkezik a vörös szőnyegen még a ceremónia előtti bevonuláskor.

Leonardo DiCaprio és Kate Winslet a 88. Oscar-gálán Forrás: AFP/2016 Getty Images/Jason Merritt

DiCaprio nem hiába vigyorgott: Winsletnek már van díja, és most ő is átvehette a magáét. A nézőtéren összegyűlt kollégák és más filmes arcok oszthatták az internet forrongó népének indulatait, mert a színész nevének hallattán egy emberként pattantak föl, hogy állva tapsoljanak A visszatérő, A Wall Street farkasa, a Viharsziget, A nagy Gatsby, A szabadság útjai, A tégla, a Kapj el, ha tudsz fantasztikus alakításaiért. Michael Fassbendernek fülig ért a szája, Denzel Washington biccentett, Kate Winslet viszont egyenesen nyelte a könnyeit. 2009-ben, amikor ő kapott szobrot, tényleg kis híján elbőgte magát, amikor DiCaprióról beszélt a színpadon.

Kate Winslet majdnem elsírta magát DiCaprio köszönőbeszéde alatt Forrás: ABC

És hogy mire használta a falatnyi időt Leonardo DiCaprio a színpadon, ha már annyit várt rá? Köszönőbeszédében méltatta Innaritut, Tom Hardyt, kategóriája többi jelöltjét, és még arra is sort kerített, hogy a klímaváltozás súlyosságára ráirányítsa a figyelmet. "Ez a legnagyobb fenyegetés. (...) Ne vegyük magától értetődőnek, hogy ez a bolygó létezik, ahogy én sem veszem magától értetődőnek ezt az estét."

DiCaprio a gála utáni sajtótájékoztatón „szürreálisnak” nevezte, hogy az emberek ennyit foglalkoztak a meg nem kapott Oscar-díjaival. Nézzük meg azonban közelebbről a színész színpadon felvett kéztartását! Mintha tudat alatt jelezné, neki is megvan a véleménye az Akadémia késlekedéséről.

Az immár Oscar-díjas színész a gála után nem ugorhatott rögtön fejest a buliba, ugyanis még el kellett mennie gravíroztatni - ahogy minden nyertesnek. Mivel a győztes nevét elsőként az látja, aki kibontja a borítékot, a díjazottak egy felirat nélküli szobrot kapnak a színpadon, amire a díjkiosztó után vési rá a nevüket helyben egy szaki.

DiCaprio is végigvárta a sorát, és közben kedélyesen eltársalgott a műveletet végző szakemberrel. Egy csokorra való fotós fényképezte, miközben a kormányzó bálján egy pultnál ácsorgott, hogy visszakapja a szobrocskáját, és mehessen végre pezsgőzni. A boldog Oscar-díjas szépen kisuvickolva kapta vissza a díját, amivel rögtön pózolt is egyet a fotósoknak.

A mai győzelem után végre hátradőlhetnek a 41 éves színész rajongói. Hátra is dőltek, és el is kezdtek mémeket gyártani a boldogan ünneplő Leonardo DiCaprióról.

Leonardo DiCaprióval az Oscar-ceremónia szervezői is vicceltek egyet. Amikor Jennifer Garner és Benicio del Toro a legjobb filmnek járó Oscar bejelentésére készültek, a kép a mosolygó DiCaprióról hirtelen egy a nézőtér soraiban lelkesen tapsikoló, kitömött medvére ugrott, utalva arra a példányra, amelyikkel A visszatérő forgatásán kellett a színésznek a szerepe szerint megküzdenie.