Deák Kristóf egy személyesebb Oscar-köszönőbeszédet is mondott

2017.03.01. 16:24

Az Oscar-gála nyerteseinek 2010 óta nem kell az összes olyan nevet belesűríteniük a színpadi beszédükbe, akiknek köszönetet akarnak mondani. A szervezők felállítottak egy kamerát, ami elé a nyertesek odaállhatnak, és időkorlát nélkül elsorolhatják, kiknek tartoznak hálával. Így tett Deák Kristóf rendező és Udvardy Anna producer is. Ide kattintva élheti át újból a győzelem pillanatát és a rendező színpadi beszédét, a lenti videót elindítva pedig a személyesebb köszönetnyilvánítást is megnézheti.

Deák megilletődötten és mosolyogva beszélt, próbált koncentrálni, hogy minél több ember eszébe jusson. Elsőként a két főszereplő kislányt, "Dorkát és Dorkát" (Gáspárfalvi Dorka és Hais Dorottya) említette: „Csodálatos színésznők, akiknek a játéka rendkívül nagy mértékben járult hozzá a film sikeréhez.”

Nina Kov, Hais Dorottya, Gáspárfalvi Dorka, Deák Kristóf és Balázs Ádám az Oscar-gála utánForrás: Facebook

Utána Balázs Ádám zeneszerzőnek, Ádám édesapjának, a Bodzavirág című kórusmű szerzőjének, Balázs Árpádnak, Maly Róbert operatőrnek és Csillag Manó vágónak mondott köszönetet.

Majd áttért a családjára: édesanyjának, édesapjának mondott hálát, majd a nagyapját is kiemelte, aki „a legfontosabb ember volt a számára”. Ahogy haladt előre a nevek felsorolásában, egyre jobban próbált összpontosítani, hogy még újabb emberek jussanak eszébe. Az összes tanárának is megköszönte, hogy foglalkoztak vele - még a kevésbé jó tanároknak is. De főleg az igazán jóknak, akik azzá a személlyé formálták őt, akit most a kamerákon keresztül láthatunk.

Már éppen befejezte volna Deák a beszédet, amikor észrevette, hogy a kórusvezető tanárnőt játszó Szamosi Zsófia mögötte beszélget Nina Kovval. Odahúzta magához, neki is köszönetet mondott, majd a hirtelen reflektkorfénybe került, láthatóan zavarodott színésznő az érzéseit próbálta meg szavakba önteni: „Nagyon boldog vagyok” – majd felemelte a kezeit, és nem csak mondta, hanem mutatta is, hogy remeg az izgatottságtól.

David Oyelowo, Udvardy Anna, Deák Kristóf és Salma Hayek a hiatalos Oscar-portréfotónForrás: Academy Awards

Elsősorban azért nagy kincs ez a videó, mert olyan embereket láthatunk rajta, akik azt a tényt próbálják, inkább kevesebb, mint több sikerrel feldolgozni, hogy a filmjük Oscart nyert. Szamosi még meg puszilja a szobrot, talán így győződött meg róla, hogy az az aranyozott figura tényleg létezik.

Kivételt képez azonban Udvardy Anna producer, aki némán állt, és csak néhány halvány mosoly jelezte az arcán, hogy itt valami rendkívüli dolog történt. Úgy tűnik, nem zaklatta fel különösebben az Oscar, először még tartotta a szemkontaktust a kamerával, de aztán egyre többször elkalandozott a figyelme. A legvégén is ő rántja vissza a valóságba a vigyorgó rendezőt és színésznőt.

Ne fogd meg, nagyon nehéz - figyelmeztette Szamosi Zsófiát magyarul, egy szállóige-gyanús mondattal.

KAPCSOLÓDÓ CIKKEK