Samuel L. Jackson vaslánccal gyógyítja Christina Riccit

Vágólapra másolva!
Az atlétában izzadó Jackson láncra veri a szőkített Riccit, hogy megelőzze a paráználkodást. A Black Snake Moan hivatalos és rajongói előzetesei már a neten.
Vágólapra másolva!

A Black Snake Moan című film egy idősödő, vallásos férfi és egy fiatal nimfomán nő különös kapcsolatáról szól. Lazarus, az egykori blues-zenész, akit Samuel L. Jackson alakít, egy nap rátalál a csúnyán összevert Rae-re (Christina Ricci), aki gyerekkorában szexuális zaklatás áldozatául esett, és azóta partnereit cseppet sem megválogatva kényszeresen keresi az alkalmat a szexuális együttlétre. Lazarus a fejébe veszi, hogy kigyógyítja a lányt "betegségéből", és ehhez szokatlan módszert választ: egy vaskos lánccal kikötözi Rae-t, nehogy megszökjön, és újból istentelen dolgokra vetemedjen.

A drámát (amely címét egy 1927-es dalból kölcsönözte) Craig Brewer rendezte, aki a nálunk DVD-n Nyomulj és nyerj! címmel kiadott tavalyi Hustle & Flow alkotója is volt. Bár ez a film nálunk nem futott be nagy karriert, Amerikában nagyon kedvező kritikai fogadtatásban részesült, és két Oscar-jelölést is kapott: a főhőst alakító Terrence Howardot jelölték a legjobb férfi főszereplő díjára, illetve az It's Hard Out Here for a Pimp című számot a legjobb betétdaléra - és utóbbit sikerült is díjra váltani.

Black Snake Moan-előzetesből nincs hiány a neten, ugyanis a film alkotói versenyt hirdettek az előzetes elkészítésére, amelyben bárki részt vehetett. A honlapon egyelőre a hivatalos - meglehetősen sötét hangulatú - rövid előzetes és a legjobb pályamunkák találhatók meg. Ezek közül érdemes belenézni néhányba, mert igaz ugyan, hogy csak állóképeket használhattak a versenyzők, de nagyon ötletesek is akadnak a klipek között. Az egyik pályázó például szépiaszínben játszó, a klasszikus cowboy-filmeket idéző előzetest készített, egy másik pedig kevésbé komolyan véve a feladatot, kesztyűbábokat szólaltatott meg Jackson és Ricci hangján.

Időközben viszont felkerült a netre a hivatalos hosszú előzetes is, amelyben közelebbről megismerhetjük a pocakos-atlétás Lazarust és az eleinte hiányos öltözetben vonagló, majd a derekára kötött lánccal birkózó Rae-t - akiben egyébként elég nehéz felismerni Christina Riccit, mert a szerep kedvéért megvált jellegzetes sötét hajától, és lenövőfélben levő szőkét visel a fején, ráadásul jóval soványabb is, mint megszokhattuk.

A Black Snake Moan Amerikában februárban kerül a mozikba, a hazai bemutató időpontjáról egyelőre nem tudunk.