Kalózok a világ végén

Vágólapra másolva!
Hamarosan harmadszor, utoljára vehetünk részt Jack kapitány és barátai karib-tengeri kalandjaiban: május 24-én érkezik a hazai mozikba a trilógiát lezáró A Karib-tenger kalózai: A világ végén című film. Mostantól kezdve a bemutatóig összesen hat szinkronizált rövidfilmet tekinthetsz meg az [origo]-n, amelyek nem csak a filmből nyújtanak ízelítőt, hanem a forgatás kulisszatitkaiba is bepillantást nyújtanak. Nézd meg máris az első két kisfilmet és játssz velünk, hogy jegyet nyerhess A világ végén premier előtti vetítésére!
Vágólapra másolva!

A Karib-tenger kalózai sorozat harmadik részében tovább folytatódnak már jól ismert kedvenceink kalandjai: Will Turner (Orlando Bloom) és Elizabeth Swann (Keira Knightley) Barbossa kapitány (Geoffrey Rush) segítségével próbálják megmenteni Jack Sparrow-t (Johnny Depp) Davy Jones (Bill Nighy) fogságából. A polipfejű Jones a Kelet-Indiai Társaság irányítása alatt, Bolygó Hollandi nevű hajóján járja a tengereket és kaszabolja a kalózokat. Ahhoz, hogy Turnerék sikerrel járhassanak, először Szingapúrba kell utazniuk Sao Feng kapitányhoz, akitől hajót és iránymutatást kell kérniük Jack kiszabadításához. A régi szereplők mellett üdvözölhetjük majd a fedélzeten a Sao Fenget megformáló hongkongi sztárszínészt, Chow Yun-Fatot, akit a Tigris és sárkány-ból és John Woo akciófilmjeiből a magyar közönség is jól ismerhet, illetve természetesen a Rolling Stones gitárosát, Keith Richardst is, aki Jack Sparrow apjának szerepében tűnik fel.

Az első klipből kiderül, hogy szegény Jack kapitány több pofont is begyűjt a film során: két feltornyozott hajú nőszemély és Sao Feng kapitány sem kíméli az arcát. A forgatásról Jerry Bruckheimer producer mesél, és persze a főszereplők is szóhoz jutnak. Bruckheimer a sztorival kapcsolatban annyit árul el, hogy ezúttal minden figurának megvan a saját küldetése, amelyet megpróbál végrehajtani, aztán beharangoz még egy nagy vízi csatajelenetet is, melyről azt állítja, hogy a leglátványosabb akciójelenet, amelynek elkészítésében valaha részt vett - és ne feledjük, hogy ezt az az ember mondja, aki a Pearl Harbor-ön és A Sólyom végveszélyben-en is dolgozott.

A második kisfilm középpontjában Jack Sparrow figurája áll, akit, mint tudjuk, a nyálkás-fogas óriáspolip lerántott a tenger mélyére, és most Davy Jones fogságában senyved. Természetesen barátai a megmentésére indulnak, de úgy tűnik, Jack mégis csalódott, amikor rájön, hogy egyikük sem puszta szeretetből vállalta a rizikós küldetést. A forgatás szünetében pápaszemes kalózzá változó Johnny Depp elmondja, hogy szerinte a kalózok a kor rocksztárjai voltak, és ő ennek megfelelően közelítette meg a figura megformálását. Hogy ez mit jelent, azt nagyjából mindenki sejtheti, aki az első két részt látta.

A filmet szinkronizált verzióban fogjuk vetíteni. Elnézést kérünk, attól az olvasónktól, akinek kérdésére reagálva azt írtuk, hogy feliratos lesz. Azóta kiderült, hogy nem ez az igazság.

* * *

Nyereményjátékunk lezárult, a helyes megfejtés a C) válasz volt:

Elizabeth Swann és Jack Sparrow között csattant el egy váratlan csók a második részben.

Gratulálunk minden helyes megfejtést beküldőnek! A következő szerencsés olvasóinkat szeretettel várjuk mozipartnerükkel együtt május 2-én kedden 20 órára a Palace MOM Park mozi 2-es termébe (1123 Budapest, Alkotás út 53.):

Abonyi Ágnes, Adamiák Szilvia, Adámy Tamás, Ágnes Görey, Álland Zoltán, Ano Nimusz, Apjok Györgyi, Árki Péter, Bacsa Anikó, Bakos József, Bartha Brigitta, Birszki Zoltán, Boda Balázs, Bódi Ágnes, Boltresz Balázs, Bősz Helga, Bősz Levente, Bulátkó Anita, Chrobacsinszky Eszter, Czár Attila, Cserenyecz Kinga, Csővári Csaba, Dani József, Dengel Brigitta, Diószegi Réka, Dominika Csuport, Dzsubák Tamás, Félix Kikasz, Feriancz Anikó, Fixek Dániel, Fodor Bence Dávid, Fróna István, Gál Ferenc, Galkó Zsuzsa, Gergely Erika, Góren Veronika, Győrbíró Réka, Havasaljai Melinda, Heltovics Éva, Herczeg Bence, Himmer Beáta, Horváth Tibor, Johanik Andrásné, Jósvai Zsuzsa, Juhász Bea, Kalivoda Lilla, Kály-Kullai Kinga, Kántás Diána, Káplár Kornélia, Katona István, Kecskés Eszter, Keller Máté, Kendi Valéria, Kirs Adrienn, Kiss Alexandra, Komjáti Katalin, Könyves-Tóth Márton, Kuznyecov Maxim, Lantos Lázár, Lénárt Balázs, Lotharides György Tamás, Lovász Tamás, Maczák Anna, Magyar Klaudia, Máll Dániel, Markstein Julianna, Mátés Ákos, Mátyás Zoltánné, Mazan Ilona, Mécsei Gábor, Miháldinecz Edina, Molnar Szilvia, Mónus Sándor, Nagy Anikó, Németh Alexandra, Oszoczki Réka, Őrsi Péter, Palotás Tibor, Pankotai Zsolt, Papp Márton, Pappné Táborosi Anikó, Pataki Sára, Pecsők László, Penics Eszter, Perjési M. Judit, Pintér Adrienn, Pozbai Viola, Pózmány Panna, Rácmolnár Sándor, Réhor Zsófi, Reichsmann Gábor, Róth Lilian, Sáhó Beatrix, Scherlein Réka, Schmek Eszter, Schneider Renard, Schreierné Ági, Schuller Jolán, Schweitzer Márta, Semsey Nóra, Sinka Rodica, Somfai Nándor, Stampfer Balázs, Stanfel Szilvia, Stibrányi Attila, Strommer Olivér, Sulina Tamás, Szabó Petra, Szekretár Zsolt, Sziva Nóra, Szmodics Péter, Szula Erika, Táltos Andris, Tarján László, Timcsi, Tósoki Renáta, Tóth Anikó, Tóth Balázs, Tóth Tibor Mátyás, Tőkés Nóra, Tuska Emese, Tyutyunkov Mária, Uhrner Mónika, Unger Vilmos, Veress Emese, Winkler Péter, Wolher Györgyi, Zámbó Zsolt, Zsiga Gábor, Zsikla Zsuzsa

Amennyiben nem látod nevedet a fenti listában, ne legyél szomorú, még rengeteg alkalmad lesz az ingyen mozizásra!