Tízperces patkányparádé

Vágólapra másolva!
A Pixar L'ecsó című animációs filmje augusztus 2-án kerül a hazai mozikba, de az [origo]-n máris megnézhetsz belőle egy magyar nyelvű, tízperces részletet, amelyben a főszereplő kispatkány beszabadul egy elegáns étterem konyhájába, és bebizonyítja, hogy a főzőcskézés nem csak az emberek kiváltsága.
Vágólapra másolva!

A Pixar legújabb, L'ecsó című animációs filmjének szokatlan főhőse van: a film egy olyan patkányról szól, aki nem elég, hogy beszél, ráadásul mesterien főz is. A Remy nevű kisállat elvileg a lehető legjobb helyen él ahhoz, hogy kiteljesítse hobbiját, hiszen Párizsban, a remek éttermek városában lakik, a bökkenő csak az, hogy nincs az a mesterszakács, aki beengedne egy patkányt a konyhájába.


A magyar nyelvű filmrészletet a L'ecsó író-rendezője, Brad Bird konferálja fel, aki elmondja, hogy a megtekinthető jelenetben a kis patkány bejut Párizs egyik leghíresebb éttermébe, a Gusteau'sba. Tanúi lehetünk, ahogyan a bundás főhős a konyha ezernyi veszedelme közt próbál eljutni az elrontott levesig, amit sebtiben fel is javít.

Remy levese ízlik az étteremkritikusnak, akinek feltálalják, de persze a főszakácsnak sejtelme sincs róla, hogy ki készítette a remek eledelt, egyedül a mosogatófiú tudja a titkot. A következő jelenetből kiderül, hogy éppen a srácot bízzák meg azzal, hogy szabaduljon meg a rágcsálótól, aki azonban mást eszel ki: mindkettejük számára előnyös szövetséget ajánl a főzőzseni patkánynak.

Egy keveset még várni kell rá, hogy kiderüljön, Remy kalandozása hogyan folytatódik a párizsi éttermek világában: a L'ecsó augusztus 2-án kerül a hazai mozikba, az [origo] filmklubban pedig premier előtt vetítjük majd.