Indul a mézháború!

Vágólapra másolva!
Nézz meg egy hatperces, magyar nyelvű részletet a Mézengúz című animációs filmből, amelyből kiderül, milyen szörnyű veszélyekkel kell szembenéznie annak a vakmerő méhnek, aki veszi a bátorságot hozzá, hogy elhagyja a kaptárt.
Vágólapra másolva!

A Mézengúz című animációs film főhőse Barry, egy fiatal méhfiú, aki többre vágyik, mint hogy a mézgyárban töltse az egész életét, ezért kimerészkedik a kaptárból és megismerkedik egy szimpatikus emberi lénnyel, Vanessával. Azonban ahogy jobban megismeri a kinti világot, ráeszmél: az emberek lopják a mézet - ezért úgy dönt, bepereli az egész emberi fajt.

Az [origo]-n most megnézhetsz a filmből egy hatperces, magyar nyelvű részletet, amelyben Barry kíváncsisága felülkerekedik az ijedtségén, és csatlakozik a menő nektárgyűjtők csoportjához. A kis méhecske korántsem olyan erős és ügyes, mint vadászpilótához hasonló társai, ezért mindjárt bajba is kerül: hozzáragad egy távolról sárga virágnak tűnő teniszlabdához és akaratán kívül egy meccs résztvevőjévé válik...


A Mézengúz a DreamWorks nyolcadik számítógépes animációval készült filmje, amely témáját tekintve visszatérést jelent a csaknem tíz évvel ezelőtti kezdetekhez: már a '98-as Z, a hangyá-ban is animált rovarok játszották a főszerepet. A film humoráról Jerry Seinfeld, a Seinfeld című tévésorozat atyja gondoskodott, a rendező pedig az Egyiptom hercegé-t jegyző Steve Hickner és Simon J. Smith. A film csütörtöktől megtekinthető a mozikban.