Kerekes Vica melle mindig kéznél van

2012.09.12. 12:15

Kerekes Vicával utoljára februárban foglalkoztunk, amikor lelkesen szeretkezett egy férfival a Muzi v nadeji (Férfiremény) című cseh romantikus vígjáték egyik emlékezetes jelenetében. A vörös hajú színésznő azóta is szorgosan dolgozik: idén ősszel például néhány hetes eltéréssel két filmjét is bemutatják a cseh mozik.

Forrás: [origo]
Kerekes Vica a 7 dni hrichu című filmben

November 1-én érkezik a második világháború végén játszódó 7 dni hrichu (A bűn hét napja) című dráma, amelyben Vicának a sok menekülés és házastársi problémázás mellett sikerül időt szakítania arra, hogy meztelenül megmosakodjon egy patakban. Ezt az önfeledt fürdőzést a film alkotói jó érzékkel bele is rakták az előzetesbe (az 52. másodpercnél érdemes figyelni).


A szintén Kerekes Vica főszereplésével készült Zejtra naporad (Holnap, örökké) című akcióvígjáték pedig október 11-én kerül a cseh mozikba. Ennek a filmnek az előzetesében láthatjuk Vicát bokszolni, valamint lenge nyári ruhában szaladni egy pályaudvaron, de a dekoltázs-mutogatási feladatokat ezúttal nagyvonalúan átengedte fekete hajú kolléganőjének.


A 31 éves színésznő azonban a magyar filmiparnak sem fordított hátat. Még múlt télen leforgott Dyga Zsombor Couch Surf című kanapés szkeccsfilmje, amelyben rengeteg neves színész mellett Vica is szerepet kapott. Simon Kornél partnere volt az A Strange Kind of Love című kisfilmben, és feltűnik a Szimler-osztály által készített Budapest-szkeccsfilmben (Ebben a városban) is.


Jövő hétfőtől akár minden nap láthatjuk Kerekes Vicát, akkor indul ugyanis a Film Mánia és Film Café csatornákon a FilmSzeretők című sorozat, amelyben Nagy Zsolttal közösen fogják vicces formában megidézni híres filmek emblematikus pillanatait. A körülbelül egyperces epizódokból álló sitcomot Litkay Gergely, Kormos Anett és Vinnai András írta, rendezője pedig az eddig Pater Sparrow néven alkotó Verebes Zoltán.